avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnarea bilantului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnarea bilantului

Buna ziua
am rugamintea sa-mi spuneti cine poate semna bilantul contabil?
poate semna un contabil sau ete obligatoriu sa fie semnat de un expert contabil?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:35, 24 Iulie 2015
OMFP 773/2015(pag.9)
[ link extern ]

Raportările contabile la 30 iunie 2015 se semnează de persoanele în drept, cuprinzând si numele în clar al acestora, astfel:
- de către directorul economic, contabilul-sef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această functie, potrivit Legii nr. 82/1991, republicată, cu modificările si completările ulterioare;
- de către persoane fizice sau juridice autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România.
Raportările contabile se semnează si de către administratorul sau persoana care are obligatia gestionării entitătii.

Entitătile care nu au desfăsurat activitate de la data înfiintării până la 30 iunie 2015, cele care în tot semestrul I al anului 2015 s-au aflat în inactivitate temporară, cele înfiintate în cursul anului 2015, precum si persoanele juridice care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări contabile la 30 iunie 2015.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Economist contabil victorn victorn A-s dorii sa stiu daca am terminat fac. de stiinte ec.specializare contabilitate si sunt angajat la o societate com pot sa intocmesc bilantul..s-au trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Diferenta contabil autorizat sau contabil salariat andrea_sb andrea_sb buna ziua as vrea sa stiu daca se poate sa tin contabilitatea unei firme daca nu am diploma de contabil sau recunoastere ceccar. am terminat Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Bilant CCF CCF toate societatile sunt obligate sa depuna bilantul la 30.06.2011? (vezi toată discuția)