avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor diferenta contabil autorizat sau contabil salariat
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

diferenta contabil autorizat sau contabil salariat

buna ziua as vrea sa stiu daca se poate sa tin contabilitatea unei firme daca nu am diploma de contabil sau recunoastere ceccar. am terminat Facultatea de stiinte economice dar specializarea management. trebuie sa am diploma de la ceccar sa pot sa inregistrez oficial bilantul ? adica chiar daca il fac eu trebuie sa isi puna sematura un expert contabil?
Cel mai recent răspuns: Dascalu Ana , utilizator 14:35, 17 Septembrie 2012
Puteti face cel mult contabilitate primara. Cu privire la bilant acesta trebuie semnat de un expert contabil.
Raportările contabile la 30 iunie 2011 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând și numele în clar al acestora. Rândul corespunzător calității persoanei care a întocmit raportările contabile se completează astfel:

— directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție, potrivit legii;
— persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Prin altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție se înțelege orice persoană angajată, potrivit legii, care îndeplinește condițiile prevăzute de Legea nr. 82/1991 – text integral – republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Raportările contabile la 30 iunie 2011 se semnează și de către administratorul sau persoana care are obligația gestionării entității.
LEGEA 92/1991 ART. 10

(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 alin. (1)-(4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii respective.

Adnotare:
Alin. (1) al art. 10 a fost modificat de pct. 11 al art. I din OUG nr. 37 din 13 aprilie 2011, publicata in MOf. nr. 285 din 22 aprilie 2011.

(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea bilantului RovoDana RovoDana Buna ziua am rugamintea sa-mi spuneti cine poate semna bilantul contabil? poate semna un contabil sau ete obligatoriu sa fie semnat de un expert ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6920 fara a fi membru ceccar GabitzaT GabitzaT Buna ziua, Am o intrebare pentru cultura mea generala. Cum pot semna bilantul pentru cateva societati micute , daca nu sunt angajatul lor si nici nu sunt ... (vezi toată discuția)