avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare dupa crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare dupa crestere copil

va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost desfiintat nefiind unul de baza iar firma a inregistrat pierderi si a desfiintat mai multe posturi.
Acum persoana care a fost in concediu de crestere copil se intoarce dar postul nu mai exista.Se poate sa ii ofere un alt loc de munca , sau sa o dea in somaj pentru desfiintarea locului de munca ? Din cate stiu este obligatoriu sa fie reprimita pe acelasi post. Tot din auzite stiu ca trebuie sa depuna o cerere de reluare a activitatii cu minim 2 saptamani inainte de expirarea concediului. Daca nu a depus acea cerere societatea mai are vreo obligatie fata de angajata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:03, 10 Noiembrie 2009
Buna ziua!Nu stiu cum se procedeaza la dvs.dar stiu ca in cazul in care ajungeti in instanta nu puteti dovedi nimic fara hartii.Eu in locul dvs.as fi mers la ITM si as fi intrebat cum ar fi mai bine sa procedez deoarece tot la ei ajungeti cu actele si cred ca ei v-ar fi dat o solutie care nu v-ar mai fi provocat acum dureri de cap.#-o.Eu daca ma confrunt cu o situatie mai incalcita merg si intreb la ITM ca sa fiu sigura ca in cazul in care angajatul are anumite idei sa nu poata face nimic impotriva mea.Modul in care trateaza ei problemele poate diferi in anumite situatii de la oras la oras chiar daca spun ca lucreaza dupa codul muncii.Dumneavoastra trebuia sa ii trimiteti o scrisoare prin care o invitati la sediul firmei la o anumita data si ora pentru a -si clarifica situatia si atunci ati fi putut spune ca ati facut demersurile necesare insa angajata nu s-a prezentat.Stiti ca telefoanele date angajatilor nu se iau in considerare la ITM ei vor hartii.Succes!:)
Problema e mai complicata.Defapt cartile de munca sunt la ITM si din moment ce au incheiat cartea de munca stiau ce fac.Acum a intervenit altcineva tot de la ITM dar cu o functie mai mare si se pare ca de fapt vrea sa ma oblige sa desfiintez postul si sa o dau in somaj ca la lucru nu vrea sa vina. S-a consultat cu cineva probabil dupa ce si-a dat demisia.Problema va fi apoi la somaj cand vor vedea cartea de munca incheiata o data prin demisie si apoi prin desfintarea postului ca sa primeasca somaj . In fine vom vedea .Astia sunt oamenii din nostrii.
Dupa terminarea concediului de crestere a copilului ,ptr reincadrare se depune o cerere cu citeva zile inainte de a face acesta 2 ani,iar ptr a intra in somaj este obligatoriu sa stai inca 6 luni la munca asa mi-sa spus.:((:((
1. Nu stiu cine v-a spus dar nu v-a spus bine.
2. Inaintea de terminarea CCC faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, cu data prima zi dupa ce copilul a implinit 2 ani.
3. Ca sa intrati in somaj trebuie sa fiti concediata prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) si sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni. In cazul dvs. se iau 12 luni inainte de a intra in CCC, in cele 12 luni intra si concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din ccc ANAIRDA ANAIRDA Buna ziua, am o situatie putin mai complicata: lucrez la o firma cu capital totalitar grecesc si am doi copii. Am fost angajata la aceasta firma intr-un ... (vezi toată discuția)