avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Voi fi dat in judecata de fostul meu avocat
Discuție deschisă în Executare silită

Voi fi dat in judecata de fostul meu avocat

Am renuntat la serviciile avocatului meu printr-o scrisoare prin care l-am instiintat de denuntarea contractelor .
Motivul a fost o implicare foarte slaba in rezolvarea cazului si refuzul de a se deplasa cu mine la politie de cate ori eram citat sa ma prezint motivand ca are alte cazuri mai importante si alte intalniri care se sincronizau chiar cu ziua cand trebuia sa ma prezint la politie.
Acest lucru ma determinat sa-mi caut alt avocat si sa renunt la serviciile celui pe care il aveam.
Au urmat o serie de telefoane care aveau scopul sa ma faca sa renunt la hotararea mea dupa care au urmat amenintarile cu datul in judecata.
Am raspuns foarte politicos si e-am cerut sa-mi comunice suma pe care o datorez si daca nu sunt de acord sa fiu dat in judecata. Am primit o notificare prin care deja ma someaza alt avocat sa vin cu suma respectiva pana in data de 30 iulie daca nu voi fi dat in judecata si se specifica ca voi plati penalitati de intarziere, cheltuieli de judecata si alte amanunte adaugate in notificare cu scopul de a ma speria.
As dori sa stiu care este termenul prin care mi se supune atentia ca am de platit aceasta suma pe care o datorez dupa cum sustine avocatul si daca exista un asemenea termen in care eu sa-mi pot permite sa achit suma.
Am primit notificarea pe 22 07 2015 si trebuie sa achit pana pe 30 07 2015.
In primul rand nu dispun de aceasta suma intr-un termen atat de scurt si cred ca este o razbunare din partea avocatului si as dori sa stiu daca am posibilitatea sa ma apar intr-o astfel de situatie .
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
planoristul, utilizator
in contractul de reprezentare pe care l-aţi semnat cu avocatul care era termenul în care dvs. trebuia să îi plătiţi serviciile? Acel termen se claculează şi în acest caz.
In contractul pe care l-am semnat trebuia sa-i platesc un onorariu de succes la sfarsitul procesului.
Sa inteleg ca si in acest caz ar trebui sa achit in momentul cand voi incasa banii de la asigurare ? Adica la sfarsitul procesului?
Avocatul incearca sa ma intimideze folosind prezenta notificare?
Eu nu am spus ca nu voi plati , ci doar nu am banii in timpul prevazut de el !
Multumesc !
Daca este vorba doar de onorariu de succes sa vedem unde si cum a fost succesul .
Da, aceasta este prima conditie.
Se mai introduce insa o clauza de reziliere in contract.
Adica daca se reziliaza contractul unilateral se achita daune-interese.
Aici e de analizat juridic...
Ptr. un raspuns cat mai clar trebuie studiat contractul de asistenta juridica incheiat cu avocatul.Daca nu se cunoaste finalul procesului ,cum putem vorbi de onorariu de succes? Oricum,obligatia de plata a onorariului de succes este sub conditie suspensiva.

Alte discuții în legătură

Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes avocat rezonabil rezonabil Buna ziua, Rog suportul in urmatoarea situatie. Am semnat de curand un contract cu un avocat de asistenta juridica pentru demararea unui proces in vederea ... (vezi toată discuția)
Re asistenta juridica andreiuz andreiuz Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie: fratele meu este arestat preventiv pentru 29 zile, i-am angajat un aparator care ... (vezi toată discuția)