avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ANAF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ANAF

Buna ziua,

Am o prietena care a fost amendata de ANAF intr-o sambata la ora 12. Inspectorii i-au spus ca poate plati amenda pana marti la ora 12.00. Prietena a platit amenda marti la ora 09.00. Dupa cateva zile a fost sunata ca mai are de platit si restul de amenda pentru ca trebuia sa o plateasca luni dimineata. Intrebarea mea este daca cele 48 de ore sunt calendaristice sau lucratoare? Ce are de facut acum?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 11:12, 23 Iulie 2015
48 de ore sunt 48 de ore. Daca termenul de plata se implinea intr-o zi considerata nelucratoare acest termen se prelungeste pana in prima zi lucratoare . In concluzie prietena dvs. trebuia sa achite 1/2 din amenda in cursul zilei de luni. Nu are relevanta ce i s-a spus de catre organul constatator ci, trebuie sa te conformezi celor dispuse in procesul-verbal fie il contesti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)
Cand termenul e dat in ore, nu opereaza prorogarea in caz ca se implineste sambata? aidu aidu când termenul se socoteşte pe ore, ...intra sau nu intră în calcul ziua când acesta se împlineşte?? adica termenul de 48 ore incepe sa curga la ora 0 ... (vezi toată discuția)
Termen plata amenda p.j. 48 ore gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am si eu o nelamurire: am primit o amenda (3.000 lei) in urma unui control ITM. pe procesul verbal de control este trecut lizibil data si ora ... (vezi toată discuția)