avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie

Daca o persoana are ordin de protectie pe o perioada de 6 luni impotriva fiului adoptiv (obligarea la păstrarea unei distanţe minime de 50 m si interzicerea oricarui contact, telefonic, electronic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, al paratului), iar acesta o suna de pe numarul de telefon fix de la domiciliu si diverse numere de telefonie mobila, in aceasta perioada, fara sa vorbeasca, fapta se incadreaza la hartuire - art 208, alin. (2), NCP? Daca se formuleaza plangere la politie, aceasta va fi transmisa mai departe la procuratura, iar victima va trebui sa suporte cheltuieli de judecata? Sau pur si simplu paratul va fi sanctionat, avand in vedere ca exista deja un ordin de protectie impotriva lui, care ii interzice contactul cu reclamanta?

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca cer un ordin de protectie exista totusi drept de vizitare al copilului minor de 6 ani? Vicky1 Vicky1 Buna seara. In cazul in care se obtine un ordin de protectie impotriva tatalui agresiv, fostul sot si acesta cere sa isi vada copilul, mai are acest ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)