avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori sa stiu daca cer un ordin de protectie exista ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori sa stiu daca cer un ordin de protectie exista totusi drept de vizitare al copilului minor de 6 ani?

Buna seara.
In cazul in care se obtine un ordin de protectie impotriva tatalui agresiv, fostul sot si acesta cere sa isi vada copilul, mai are acest drept?
Copilul a fost martorul acestor acte de violenta, amenintari si insulte.
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 15:46, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin ordinul de protectie sunt dispuse masuri pentru a inlatura starea de pericol creata de agresor, astfel ca, tinand seama de faptul ca si copilul este victima indirecta a agresiunilor exercitate, legea romana permite judecatorului sa dispuna, intre altele, obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate, precum si interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima, ceea ce ar deveni incompatibil cu dreptul de vizita a minorului.
Programul de vizitare poate fi modicat, retinand conduita defectuoasa a fostului partener de viata.

In ipoteza in care prin ordinul de protectie se dispune sa se pastreze o distanta determinata fata de copii, sigur ca acesta trebuie respectat, deci vizitarea nu se mai realizeaza , pe perioada ordinului de protectie.

Problema nu este sa solicitati ci sa obtineti ordinul de protectie administrand probe si facand dovada violentelor fizice,psihice etc..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti solicita ordin de protectie si in numele minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie cristian206 cristian206 Buna ziua! Revin cu speranta ca ma v-a ajuta cineva cu niste raspunsuri legate de unele probleme. Fiind data situatia in care tatal meu este violent, ne ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie ady2016 ady2016 Buna ziua. Am si eu o nelamurire si as avea nevoie de ajutorul dv-stra. am o cunostinta care este aenintata de fostul ei iubit. Mentionez ca este amenintata ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)