avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 191/2015 privind modificare legii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 191/2015 privind modificare legii 260/2008asigurarea locuintelor

Buna ziua azi am primit o recomandata de la societatea de asigurari unde aveam asigurare multianuala pentru locuinte sa aduca dovada PAD-ului intrucat pe 15.07/2015 mi s-a implinit aniversarea anuala a politei multianuale, nestiind de modificarile legislatiei bineinteles ca nu aveam PAD si normal ca nu potincheia una retroactiva. Neavand dovada polita nu va mai fi valabila . credeti ca e normal asa . Cred ac in situatia mea mai sunt si altii. nu cresd ca sociaetatea de asigurari a fost rau intentionata dar legea este rau facuta , intra in vigoare la 3 zile dupa publicare in MO iar art II e de tot rasul,
"Pentru asigurările facultative multianuale existente la data intrării în vigoare a prezentei legi, obligaţia prevăzută la art. 3 alin. (9) din Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, se aplică începând cu prima aniversare anuală.


Extras din Legea nr. 191/2015 > Art. II. > Alineat" puteau sa zica asta dar si cu exceptia celor care aniversalre anuala este in perioada de 30 de zile de la publicare , avand termenul de 09.08 pentru a incheia PDA in caz de nu se anuleaza multianuala, asa ca eu am ramasa fara o multianuala. Nu stiu daca mai am alte posibilitati.

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta, majorare pret cu valoarea pad sava elvira sava elvira Am incheiata o asigurare a locuintei la Asirom pe 5 ani de zile(expira la data de 06 octombrie 2016) in cadrul politei sunt cuprinse clauze facultative dar si ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)