ziua buna! am o speta: x, titularul de pe titlul de proprietate, are 7000mp teren extravilan prin constituirea dreptului de proprietate si 20.000mp prin reconstituire. x a decedat si in certificatul de mostenitor, la masa succesorala apare cota de 1/2 din cei 7000 constituiti, restul de 1/2 apartinand sotiei supravietuitoare. E corect? de ce?
in baza legii 18/1991,s-au facut mai multe feluri de constituiri.Fie familiilor care nu aveau teren sau aveau foarte putin teren fie persoanelor care au lucrat ca ingineri agricoli etc in fostele CAP-uri etc ( caz in care constituirea este facuta persoanei care a lucrat in domeniul respectiv) Cred in cazul dvs desi nu cunosc mai multe ca este vorba dspre o constituire familiei si nu persoanei.Daca este vorba de contrariu cred ca trebuie sa solicitati fie rectificarea certificatului de mostenitor .
Pot sa revendic
toma st
Buna ziua.
Va prezint urmatoarea situatie: dupa moartea fratelui bunicului meu (locuiau in aceiasi comuna, sate diferite) sotia dinsului, matusa mea, vinde ... (vezi toată discuția)