avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constituire si reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constituire si reconstituirea dreptului de proprietate

ziua buna! am o speta: x, titularul de pe titlul de proprietate, are 7000mp teren extravilan prin constituirea dreptului de proprietate si 20.000mp prin reconstituire. x a decedat si in certificatul de mostenitor, la masa succesorala apare cota de 1/2 din cei 7000 constituiti, restul de 1/2 apartinand sotiei supravietuitoare. E corect? de ce?
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 16:32, 9 Iulie 2009
Este posbil ca notarul sa fi avut motive sa considere cei 7000mp teren construiti ca fiind bun comun.
nu, nu a avut. a spus ca legea 18 priveste terenurile constituite ca bun comun, ca nu e mostenire si e bun comun, al familiei. Vi se pare corect?
in baza legii 18/1991,s-au facut mai multe feluri de constituiri.Fie familiilor care nu aveau teren sau aveau foarte putin teren fie persoanelor care au lucrat ca ingineri agricoli etc in fostele CAP-uri etc ( caz in care constituirea este facuta persoanei care a lucrat in domeniul respectiv) Cred in cazul dvs desi nu cunosc mai multe ca este vorba dspre o constituire familiei si nu persoanei.Daca este vorba de contrariu cred ca trebuie sa solicitati fie rectificarea certificatului de mostenitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea dreptului de proprietate Florycel2009 Florycel2009 Dreptul de proprietate dobandit prin constituire este bun propriu sau bun comun al sotilor daca titlul de proprietate este emis doar pe unul dintre soti? (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie... iuli113 iuli113 se poate ca pt un proces verbal de punere in posesie(titlu de proprietate) in care apare suprafata de teren extravilan si suprafata de teren intravilan este ... (vezi toată discuția)
Pot sa revendic toma st toma st Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: dupa moartea fratelui bunicului meu (locuiau in aceiasi comuna, sate diferite) sotia dinsului, matusa mea, vinde ... (vezi toată discuția)