avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA masina vanduta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA masina vanduta

Buna seara! Am vandut o masina care avea polita rca pe un an de zile. Am incheiat contract de vanzare cumparare. Noul proprietar fiind din alt judet mi-a solicitat rca in original (am vrut sa-i dau copie) ca sa nu aiba probleme daca il opreste politia, zicând ca o sa mi-o trimita, lucru pe care nu l-a mai facut si nici nu mai raspunde la telefon. Acum ca sa imi recuperez banii pe asigurare, asiguratorul imi cere polita in original. Eu am o copie de pe polita. Oare as putea sa-mi recuperez banii doar cu copia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: surcelus , utilizator 14:19, 24 Iulie 2015
Nu va mai raspunde la telefon, deoarece el foloseste polita dvs. pana la inscrierea autoturismului si probabil nu vrea s-o inscrie curand. Fara polita in original nu va restituie asiguratorul banii pe RCA.
de ce nu anulati polita pe care ati dat-o , si sa solicitati alta polita pe motiv ca s-a pierdut ?!
atunci polita cumparatorului devine nula , si o sa va sune el pe dumneavoastra , cand va avea necazuri (din momentul anularii politei vechi, va circula fara asigurare).
problem...mare problem !
SOLICITARE DUPLICAT RCA: Soferul trebuie sa se adreseze direct companiei de asigurari la care si-a incheiat RCA-ul, iar aceasta va elibera un duplicat, pe care se va specifica acest lucru. Duplicatul politei RCA este la fel de legal ca si polita originala, astfel ca un conducator auto nu trebuie sa isi faca probleme.
Inainte de a solicita insa un duplicat, este necesar ca soferul sa urmeze cativa pasi. Mai intai el trebuie sa anunte asiguratorul de faptul ca a pierdut RCA-ul, fie prin intermediul unui formular online, atunci cand exista, sau daca nu, va trebui sa mearga personal la un sediu al companiei de asigurari. Apoi, va trebui sa dea un anunt la ziar prin care sa declare pierduta asigurarea auto obligatorie.
In momentul in care este solicitat un duplicat al politei RCA, conducatorul auto trebuie sa aiba o copie a anuntului din ziar, chitanta de plata a acestuia, certificatul de inmatriculare al masinii si actul de identitate.
De cele mai multe ori, companiile de asigurari cer ca soferii sa completeze si o cerere prin care sa se solicite duplicatul. Copia primita ulterior are aceleasi proprietati ca si originalul si va expira la data la care se incheia si RCA-ul original.
eu personal am pierdut polita RCA , am sunat agentul care s-a ocupat de mine si mi-a confirmat ca in 24 de ore voi primi RCA-ul prin curier...nu stiu ce a facut ce nu a facut , dar eu nu am platit nimic la nici un ziar.
dupa ce am primit polita noua , la vreo 3-4 zile , am gasit-o pe cea initiala care o pierdusem...drept urmare am sunat agentul iar...mi-a comunicat ca este nula , nu mai este valabila , si m-a sfatuit sa-i dau foc pentru siguranta mea, nu s-o arunc ...practic ,sa nu mai existe acea polita .
La dvs. este alta situatie, decat a utilizatorului "surcelus", dansul chiar are nevoie de duplicat, deoarece cumparatorul nu-i mai da originalul din moment ce nu mai raspunde la telefon.
Polita dvs. originala nu mai mai era valabila daca ati solicitat duplicat, de aceea v-a pus agentul de asigurari sa o ardeti.

Alte discuții în legătură

Rca recuperat in cazul vanzarii unui autoturism lorelena1306 lorelena1306 Am avut un Ford Fiesta pe care l-am vandut. Am platit la el RCA-ul si rovinieta care mai au valabilitate inca 10 luni. Doresc sa cumpar un alt autoturism. ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca dupa deces proprietar ddaaa ddaaa Buna ziua, Proprietarul masinii a decedat de curand, nu s-a facut inca succesiunea. Asigurarea RCA este inca valabila? Masina poate fi condusa de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca lacatusuanca lacatusuanca Am aflat ca pot recupera banii de pe polita rca pe lunile achitate de dupa radierea autovehiculului. Am vandut masina acum 1 an de zile si am inteles ca inca ... (vezi toată discuția)