avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA recuperat in cazul vanzarii unui autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA recuperat in cazul vanzarii unui autoturism

Am avut un Ford Fiesta pe care l-am vandut. Am platit la el RCA-ul si rovinieta care mai au valabilitate inca 10 luni. Doresc sa cumpar un alt autoturism. Vreau sa recuperez banii dati pt fiesta si cu ei sa platesc RCA-ul si rovinieta pentru noua masina. Nu vreau sa platesc de 2 ori pentru urmatoarele 10 luni valabile pentru care eu am platit deja, dar pe fiesta. Cum procedez? In cat timp trebuie sa depun actele de la vanzarea masinii (am vandut-o acum 1 sapt) ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:23, 24 Ianuarie 2012
Pentru a va recupera banii, trebuie sa va adresati companiei de asigurare auto dupa vanzarea masinii si sa-i probati instarinarea prin contractul de vanzare-cumparare, dovada radierii/transcrierii masinii, polita de asigurare in original (eventual anuntul de publicare a pierderii si declararea nula a politei) cat si o declaratie ca autoturismul nu a suferit daune.
Nu se restituie eventualele diferente daca ati fost despagubit pe polita respectiva.
Actele precizate sunt necesare intrucat, in normele RCA, se precizeaza ca polita este valabila si pentru cumparator, pana la inscrierea autovehiculului pe numele lui, astfel ca exista posibilitatea ca polita sa fie utilizata si dupa vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare rca lacatusuanca lacatusuanca Am aflat ca pot recupera banii de pe polita rca pe lunile achitate de dupa radierea autovehiculului. Am vandut masina acum 1 an de zile si am inteles ca inca ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca radiere din circulatie care sunt pasii? cpirtica cpirtica Buna , am vandut recent un autoturism cu o valoare mica , cumparatorul refuza transcrierea acestuia pe motivul ca nu doreste sa plateasca timbrul de mediu care ... (vezi toată discuția)