avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - sanctionare fara probe pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - sanctionare fara probe pentru prezentarea la munca sub influenta alcoolului

am fost acuzat ca ammers la munca sub influenta bauturilor alcoolice fara nici o dovada....nu am fost testat nici cu fiola nici test la sange......am primit o convocare in fata consiliului de disciplina....ce pot face in acest sens...va amintesc ca nu au nici o dovada legala....va multumesc anticipat...cu respect...
Cel mai recent răspuns: marus10 , utilizator 01:36, 27 Iulie 2015
Va aparati cu toate mijloacele inclusiv martori si apoi contestati decizia de sanctionare.
Nu puteti sti daca angajatorul dvs nu are vreo astfel de dovada. Daca exista colegi care afirma asa ceva ?

In timpul cercetarii disciplinare puteti propune orice mijloc de proba pdntru a va aparaapara, dar sa si fiti asistat de un reprezentant al sindicatului ori de un avocat.
buna seara......eu credeam ca sant necesare probe si dovezi nu vorbe.....asa pot spune si eu de fiecare coleg ca a fost baut in fiecare zi...cine ma crede???.....angajatii firmei la care lucrez sant tratati ca niste sclavi....cu respect...multumesc

buna seara...ar fi bine totusi sa consult un avocat?.....
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Si declaratiile date de colegii dvs sunt mijloace de proba.

Puteti apela si la un avocat care sa va asiste la cercetarea disciplinara.


va multumesc...respecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum de alcool la serviciu marian.b marian.b In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)
Cum pot concedia un angajat care vine mereu mahmur la muncă, având în vedere că nu mă pot folosi de el mai deloc? luminita29 luminita29 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dumneavoastra. Cum sa procedez in cazul unui angajat. Am un angajat caruia ii place foarte mult bautura , si o consuma in ... (vezi toată discuția)