avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare

Primaria are obligatia de a verifica activitatea asociatiei de proprietari , daca este sesizata , cu privire la respectarea in totalitate a legislatiei in vigoare? Daca nu face?
Handsu
sa nu uitam ca la iasi exista si o hotarare de consiliu care prevede amenzile pt asociatie..va pot da textul
dle felix..tocmai legea ii obliga safaca control..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
proprietaru, utilizator
Sunt decretate sanctiuni prevazute de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari promulgate de catre presedintele Romaniei prin Decretul nr.698 din data de 06 iulie 2007 .Cine sa le aplice , daca nu serviul specializat al Primariei ? Dar le aplica ?
proprietaru a scris:

sa nu uitam ca la iasi exista si o hotarare de consiliu care prevede amenzile pt asociatie..va pot da textul
dle felix..tocmai legea ii obliga safaca control..

orice hotarire de consiliu a primariei iasi trebuie sa fie conforma cu legile adoptate de parlament si promulgate de presedintele romaniei, aceste hotariri fiind net inferioare legilor dpdv juridic.
si tocmai asta am afirmat si eu ... primariile nu sanctioneaza vinovatii de incalcarea legilor romaniei, desi au aceasta obligatiei si acest drept . si legea ii obliga si sa dea sanctiuni, nu numai sa controleze asociatiile.
proprietaru a scris:

dle adrian...de cate ori ati auzit ca primaria din iasi a facut vre un control? Singura activitate a acelor domni..este sa te indrume la instanta, ...

Cautati pe internet ziarele locale ( dar si centrale) si o sa gasiti mai multe articole, interviuri , relatari despre controalele si sanctiunile date de reprezentantii primariei asociatiilor de proprietari din Iasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile adunarii generale handsu handsu Ce se intampla cu valabiilitatea hotararilor aduse de adunarea generala , in cazul in care lucrurile reglementate prin acestea s-au schimbat , dar adunarea ... (vezi toată discuția)
Reclamatia la primarie. tanis tanis In urma reclamatie pe care am depus-o la primaria de sector,am primit raspuns ca toate aspectele semnalate de mine sunt adevarate si ca, Comitetul Executiv a ... (vezi toată discuția)
Primăria refuză controlul în asociațiile reclamate, cu toate că a fost somată și de prefect, încălcând legile. ionica1980 ionica1980 Ce acțiuni pot întreprinde membrii unei Asociații de Proprietari alcătuite din sute de proprietari, dacă [b]inspectorii Primăriei refuză să aplice mai ... (vezi toată discuția)