avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Mama mea este in posesia unui" act de partaj voluntar" (oficial ,in original cu timbru sec) a unui teren . De unde ,in baza acestiu act, obtine ACT de PROPRIETATE.
Cum rezolva?(mama este +80ani si eu trebuie sa o ajut).
Obs! Exista si un act de la judecatoria sector Biroul de carte funciara din care reiese "admite inscrierea inscrierea imobilului ...cu numar cadastral..obtinut prin dezmembrarea parcelei" si in acelasi document "admite intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului...."
Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum obtine mama act de proprietate ,de unde si mai are nevoie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:52, 27 Iulie 2015
Ce prevede actul de partaj? Este mama dvs semnatară a acelui act? Probabil că da. În acest caz, actele pe care le menționați sunt actele doveditoare ale proprietății.
Cu actul de partaj voluntar , care constituie act de proprietate și cu dovada succesiunii , și cu restul de documentații(doc. cadastrală, etc) v duceți și puteți solicita înscrierea mamei în CF.
are inscrierea in CF dupa cum a mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare lot teren muadib muadib buna ziua. problema in care va cer sfatul este de natura imobiliara. impreuna cu alte cateva persoane am cumparat un teren, individual detinand cota ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)