avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare sub pret
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare sub pret

Buna ziua,
vreau sa va intreb daca se poate face vanzarea unui produs sub pretul de achiz. in baza unui PV in care se consemneaza ca produsul este deteriorat si se vinde sub pret achiz. pt. a recupera o parte din chelt.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
aleius, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLASS FIN - EXPERT SRL , Consultant fiscal 15:25, 14 Iulie 2009
Norma metodologica de aplicare a OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata
Art. 19. - Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 18 lit. a)-c), e)-i), precum si in cazul produselor aflate in pachete de servicii. Prin vanzare in pierdere, in sensul prezentei ordonante, se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie, astfel cum acesta este definit in reglementarile legale in vigoare

sunt situatii in care se fac vanzari sub pretul de achizitie dar in acest caz diferenta : pret acizitie - pret vanzare = cheltuiala nedeductibila si se colecteaza si TVA pe aceasta diferenta.
mai este in vigoare? eu stiam ca s-a abrogat...:((
e in vigoare ce a spus @katica.
Dar daca ati vinde la pret de achizitie si ati da un discount ?
Dar daca ati vinde la pret de achizitie si ati da un discount ?

Corect.Atunci nu s-ar mai trata ca o vz. sub pret. de achizitie?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
aleius, utilizator
pai, nu, e vinzare , cu venit din comert , sa zicem 100 lei, descarcare gestiune , sa zicem 90 lei, profit din comert, 10 lei, ca act de exploatare , si apoi discount - cheltuiala cu scont acordat , sa zicem 50 lei . , pe financiare

Alte discuții în legătură

Pret de vanzare mai mic decat cel din nir vmkriss vmkriss Pentru o intreprindere individuala neplatitoare de tva vanzare cu amanuntul Am nir pe fiecare factura intrata, se poate vinde cu un pret mai mic unul din ... (vezi toată discuția)
Vanzarea sub pretul de achizitie elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este permisa vanzarea produselor sub pretul de achizitie.Concret, lucrez la o firma care are ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)