avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzarea sub pretul de achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzarea sub pretul de achizitie

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca este permisa vanzarea produselor sub pretul de achizitie.Concret, lucrez la o firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul de produse electronice si de telecomunicatii, iar directorul ar vrea sa stie daca poate sa vanda unele produse sub pretul de achizitie pe principiul compensarii (vinde unele produse mai ieftin iar altele mai scump). Stiu ca OG 99/2000 interzicea acest lucru, insa as vrea si un raspuns de la un specialist.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 05:20, 7 Mai 2010
elena claudia ianasi a scris:

........vinde unele produse mai ieftin iar altele mai scump. Stiu ca OG 99/2000 interzicea acest lucru, insa as vrea si un raspuns de la un specialist.Va multumesc!


a vinde unele produse mai ieftin si altele mai scump inseamna comert cu ridicata..trebuie sa se hotareasca ce fel de comert face.. in aceeasi gestiune..nu se poate..in gestiuni diferite se poate.

iar dak in comertul cu amanuntul vinde sub pretul de achizitie,diferenta pana la pretul achizitiei este nedeductibila d.p.d.v.fiscal
Imi cer scuze, obiectul de activitate este "Comert cu ridicata de componente si echipamente electronice si de telecomunicatii" (cod caen 4652).
Iar directorul meu considera ca daca vinde unele produse sub pretul de achizitie si altele cu un adaos mai mare poate fi aplicat principiul compensarii. Se poate acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
elena claudia ianasi, utilizator
Adaosul este pus peste pretul de achizitie.
Ce este vandut sub pretul de achizitie este nedeductibil d.p.d.v.fiscal
Si atunci, revin la intrebarea de baza: permite legea vanzarea sub pretul de achizitie sau nu? Va multumesc!
nu permite dar de ce nu acordati un discaunt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen_firma it claudia_d claudia_d Am nevoie de cateva coduri CAEN care sa identifice activitate de comert cu ridicata (NU cu amanuntul) pentru componente/echipamente IT dar numai ocazional-nu ... (vezi toată discuția)
Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Calcul pret achizitie in neregula s_chance s_chance Buna ziua, am o nelamurire si intrucat nu am mari cunostinte legate de contabilitatea cer ajutor aici. Situatia este urmat: imi deschid magazin, produsele ... (vezi toată discuția)