avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un apartament cu 3 camere si de 7 luni a venit si bebe. Nu avem liniste in casa,batrana toata ziua face galagie,doar ea trebuie sa gateasca iar eu nu am loc,copilul nu poate sa doarma,tot timpul sta dupa mine chiar daca nu are treaba in bucatarie. E groaznic sa nu pot sa respir de ea. Imi trezeste mereu copilul. Socrul bea zilnic si mult si vine cu chef si face galagie si trezeste copilul. Sotul nu se implica in cresterea copilului si nici nu vrea sa ne mutam de aici. Am ajuns sa nu ne mai intelegem deloc. Sunt nefericita,copilul sta doar in cearta si sotul este gelos pe copil.. Am zis ca vreau sa divortez dar zice ca sa plec fara copil. Nu pot face asta,bebe e viata mea.Cum pot sa plec de aici dar fara sa renunt la bebe? Imi permit sa stau cu chirir si sa ii cumpar tot ce ii trebuie lui bebe. Pot lua copilul si sa ma mut pana la divort? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:58, 26 Iulie 2015
Sigur ca va puteti muta impreuna cu copilul in orice moment doriti insa, poate va convingeti si sotul sa plecati impreuna va impacati si nu mai ajungeti la divort. Daca considerati ca nu se mai poate si nu exista cale de impacare atunci introduceti actiunea de divort.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Costel DRAGOMIR, Avocat
Bineinteles ca puteti sa va mutati impreuna cu copilul dvs.
Daca nu exista sanse de remediere a situatiei nici dupa ce va mutati, in sensul ca sotul dvs va refuza in continuare sa plece de langa parintii lui si sa - si asume responsabilitatile de sot si tata, atunci depuneti actiune de divort.
Multumesc pentru raspuns! Sotul refuza sa se mute de la parintii lui. Este gelos pe copil si nu ii place sa stea cu el deloc dar nici nu ma lasa sa iau copilul si sa ma mut. Pot sa plec cand nu este el acasa? Am probleme dupa?
Nu o sa aveti nici un fel de probleme,mai mult de atat datorita varstei minorului la divort,domiciliul copilului va fi la dvs,custodia/autoritatea parinteasca urmand a fi exercitata in comun.
Va multumesc! Sunt putin mai linistita ca nu imi pierd copilul

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând m-am mutat cu soția la părinții ei, ... Xts777 Xts777 Bună ziua. De curând m-am mutat cu soția la părinții ei, eu am fost obligat de situație. Avem un băiețel mic de 1 luna , care trebuie sa suporte pe ... (vezi toată discuția)
Fuga mamei cu un copil de 3 luni Beatrice. Beatrice. Buna ziua. Sunt mamă a unui copil de 3 lunițe. Nu sunt casatorita demult, deoarece ne-am casatorit imediat dupa nasterea copilului. Căsnicia sau, relatia ... (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)