avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fuga mamei cu un copil de 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fuga mamei cu un copil de 3 luni

Buna ziua.
Sunt mamă a unui copil de 3 lunițe. Nu sunt casatorita demult, deoarece ne-am casatorit imediat dupa nasterea copilului. Căsnicia sau, relatia cu sotul meu, nu decurge deloc bine. Este un om agresiv. Atat verbal cat si fizic. In fiecare zi exista scandaluri si cearta din tot felul de motive puerile. Saptamana trecuta, a fost prima data cand m-a batut...nu am actionat pe moment si regret asta. Este un mediu extrem de toxic pentru bebe si o viata amara pentru mine. Am tot propus un divort. El imi spune sa plec, ca usa e acolo dar ca,nu plec niciunde cu copilul lui,ca ma reclama politiei,ca are bani sa ma plimbe toata instanta, ca intoarce si ultimul bolovan de pe pamant ca sa ma gaseasca si felurite amenintari de acest gen. M-am ridicat odata, cu bebe in brate si m-am indreptat spre usa si m a luat de par, s a pus in usa si urla. Imi tot spune ca nu am cum sa plec cu copilul si ca,daca o fac, o sa suport consecintele. Nu vad cum as mai putea continua sa traiesc cu acest om. Zi de zi ma injoseste, pe orice pun mana si fac, urla. Nimic nu-i bun si nimic nu fac bine. Se uita urat dupa mine, ma injura.....e un mediu tare rau pentru un bebe asa mic. Imi doresc din tot sufletul sa pot pleca cu bebe acasa la parintii mei care,locuiesc in tara dar in alta localitate decat cea in care eu cu sotul,avem chiria comuna. Imi doresc un proces de divort si custodie copil dar nu am nici o idee unde ar trebuii sa merg si care e primul pas ce trebuie facut. De asemenea, as vrea sa plec cu copil cu tot. Stiu ca un asemenea proces poate dura si un an de zile. Sunt obligata sa stau cu el pana la rezolvarea dosarului de custodie? Daca imi iau copilul si plec la parintii mei (fara acordul sotului,evident) pot exista repercursiuni? Pentru ce el spune ca asta se clasifica la fuga de la domiciliu cu minor. Pana la urma...este fiul meu, nu imi doresc sa creasca in asemenea mediu si nu imi doresc sa mai raman aici. Nustiu cum sa gestionez situatia si ce ar trebuii sa fac prima si prima data.
Va multumesc, pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 16:04, 26 Noiembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecați cu copilul la părinții dvs. Nu savarsiti nicio fapta penala de părăsire domiciliu/abandon/răpire sau orice altceva.
Demarati urgent procesul de divort iar în paralel și ordonanta presedintiala pentru a se stabili provizoriu domiciliul copilului la dvs, pana la finalizarea divorțului.
Pentru violente, puteți solicita și emiterea unui ordin de protectie pe o durata de 6 luni.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat și o sa va explice etapele pas cu pas.
Felicitări pentru curajul dvs!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Legal nu exista ”fugă de la domiciliu”, deci puteți lua copilul să vă mutați împreună cu el la părinții dvs. Se introduce apoi cât mai repede în instanță divorțul cu cererile privitoare la minor (autoritate părintească, domiciliu copil, pensie de întreținere). Dacă este cazul, se introduce în paralel si o ordonantă președințială care are efecte provizorii până se finalizează dosarul de divorț. Deci prima dată plecati, apoi începeți imediat demersurile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)