avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere post administrator de patrimoniu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere post administrator de patrimoniu

Unitatea noastra scolara are angajati cu norma intreaga doi administratori de patrimoniu. Pentru a ma incadra intr-un numar de posturi aprobat, sunt in situatia de a reduce norma unuia dintre ei. Care este baza legala prin care sa fac departajarea intre cei doi? concurs de dosare, fisa de evaluarea performantelor profesionale, criterii si punctaje pentru evaluarea personalului didactic auxiliar-administrator de patrimoniu (exista anumite criterii social umanitare care sa se ia in considerare la stabilirea punctajului sau doar la departajare in caz de egalitate)?
Daca da, mi-ar folosi mult un model.... sau macar o metodologie, lege, HG.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 27 Iulie 2015
Criteriile de departajare le poate decide angajatorul daca nu sunt prevazute in reg.intern sau in c.c.m. aplicabil.
Va multumesc pentru raspuns!

Avem CCMUNSAIP Nr. 1483/13.11.2014, care la art. 83. alin. (2) prevede ca ” In cazul in care, la nivelul unitatii/institutiei, exista mai multe posturi de aceeasi natura si unul sau mai multe dintre acestea vor fi desfiintate, se va proceda la o evaluare obiectiva a performantelor profesionale ale persoanelor care le ocupa”. iar alin (3) vine cu completarea ”Daca rezultatul evaluarii nu conduce la departajare, se aplica, in ordine, urmatoarele criterii...”.
Subliniez ca nu este vorba de desfiintarea unui post intreg, doar de reducerea lui cu 0,25, deci prin analogie, eu cred ca ar trebui sa urmez aceiasi pasi in departajare,incepand cu evaluarea obiectiva a performantelor profesionale. Este vorba de fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale care se completeaza anual sau trebuie sa stabilim noi niste criterii conform fisei postului?
Este vorba de fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale care se completeaza anual.
Va multumesc din nou, voi proceda in consecinta! Nu va dati seama cat de bine venit e sfatul unui specialist in domeniu!
Oricand veti gasi un sfat binevenit pe acest forum. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurari didactic auxiliar rendec rendec daca intr-o unitate de invatamant exista 2 secretari, un secretar-sef cu studii medii si un secretar cu studii superioare, care are in intretinere 2 copii ... (vezi toată discuția)
Familia monoparentala simonutza simonutza Buna seara! As dori cateva lamuriri in legatura cu drepturile familiei monoparentale vis a vis de restructurare / intrare la restrangere. Sunt profesoara, ... (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)