avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contractul de Inchiriere Locuinta si Inregistrarea ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contractul de Inchiriere Locuinta si Inregistrarea Contractului la Admin. Financiara

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de contractul de inchiriere de catre si pentru persoane fizice.

1. Exista vreun termen in care proprietarul trebuie sa inregistreze contractul la Adm. Financiara?

2. Exista vreun efect juridic asupra contractului semnat de parti ( adica, este contractul legal valabil ?) daca nu a fost inregistrat la Adm. Financiara? Mai clar, in perioada de la momentul semnarii de catre parti si pana la inregistrarea contractului la Admin. Fin. este contractul legal valabil?

3. Privind plata impozitului de 16%, cand trebuie platit impozitul de 16% si pentru ce valoarea a chiriei, avand in vedere ca chiria se incaseaza lunar? Normal ar fi ca proprietarul sa plateasca impozitul pe chiria incasata si nu in avans pe o promisiune de incasare viitoare.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Plata impozitului handsu handsu Ce temei poate avea pretentia proprietarului , ca sa plateasca chiriasul impozitul pentru suma incasata de acesta ca si chirie ,majorand chiria cu suma ... (vezi toată discuția)
Contract de subanchiriere intre doua firme ataela1 ataela1 Buna ziua, Proprietarul unui apartament inchiriaza apartamentul unei firme.Dupa un timp chiriasul face contract de subanchiriere cu o alta firma ,pentru a ... (vezi toată discuția)
Unde ? atomol atomol As dori sa stiu unde se inregistreaza un contract de inchiriere -la adm. fin. unde se afla proprietatea inchiriata sau la adm fin.din judetul unde are ... (vezi toată discuția)