avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Am semnat un precontract pentru cumparare apartament la o agentie, insa comisionul "negociat" de 1,5% urma sa-l platesc ulterior. Data limita de incheiere a contractului de vanzare-cumparare fiind 1.05. Intre timp, eu nereusind sa vand apartamentul meu, nu am respectat acest termen, insa m-am inteles cu vanzatorul ca ma asteapta.
Problema este ca din cei 645 EUR comisionul agentie, sunt dispusa sa platesc doar o parte, deoarece agenta nu s-a ocupat absolut deloc de "medierea" vanzarii-cumpararii, nici macar la semnare nu a venit ca astepta sa fie sunata. Iar cu vanzatorul tot eu m-am inteles si am pastrat legatura. Mai precizez ca nu s-a semnat niciun act aditional care sa-mi garanteze ca vanzatorul ma asteapta, agenta multumindu-se ca i s-au dat asigurari verbale.
In situatia data, care ar fi rezultatul daca agentia ma da in judecata, ar avea castig de cauza? Ei sustin ca obligatia lor era doar sa-mi arate apartamentul, desi pe precontract scrie si altceva la obligatii.

Multumesc anticipat pentru ajutor,
Simona
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 15:23, 8 Aprilie 2017
In cazul unei judecatii se vor analiza clauzele din contractul incheiat cu agentia, depinde de ce ati semnat,este greu de spus cine va avea castig de cauza fara a vedea contractul.
Mai sunt si alte obligatii... pe care le ghicim?
Trebuie vazut cat si-a indeplinit, cat a muncit pentru acea intermediere, daca exista exclusivitate etc.
Am zece ani de imobiliare in spate. Contractele sunt scrise de juristi si avocati care sunt platiti de agentiile imobiliare. Cam banuiesc ce scrie acolo.....

Dupa ce m-am lasat de imobiliare, am sfatuit pe toata lumea sa-si angajeze un avocat cand vrea sa cumpere sau sa vanda o proprietate, intrucat, credeti-ma, am vazut multe bazaconii.

Peste toate, s-ar putea sa fie si mai ieftin.

Dupa ce ca e mai ieftin, ar putea sa fie si mai sigur, intrucat 99,99% dintre agentii imoliari HABAR NU AU de lege! Ei stiu una si buna: sa arate proprietati! Dar, daca ii pui sa citeasca in acte.....habar nu au ce e cu ei pe lumea asta!

Si se trezeste bietu' cumparator in notariat, ca nu poate face tranzactia, intrucat cine stie ce bazaconie apare in acte.....

Bineinteles, asta dupa ce a dat cateva sute de milioane avans.....
Dar, ca sa revin: e bine sa platiti comisionul!

Sunt convins ca in contract apar si penalizari.....
Ce ati semnat trebuie respectat.
Asta e tot ce conteaza.
Depinde si cum este contractul I privinta a tot.
Daca agentia nu s-a ocupat de nimic nu ar avea nici drept...insa...

Dreptul civil se analizeaza pe clauzele contractuale.
Ati analizat in cele mai mici detalii contractul?

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara lazarlivia lazarlivia O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut ... (vezi toată discuția)
Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)
Agenta refuza returnare comision in urma anulării precontractului droberta droberta Buna , In urma cu 5 luni am vizionat câteva case cu un agent ( considerat mai mult prietena) și după semnarea precontractului in Octombrie a început sa ... (vezi toată discuția)