avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agenta refuza returnare comision in urma anulării ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agenta refuza returnare comision in urma anulării precontractului

Buna ,
In urma cu 5 luni am vizionat câteva case cu un agent ( considerat mai mult prietena) și după semnarea precontractului in Octombrie a început sa ne preseze sa plătim tot comisionul de 2.5% . Soțul a insistat sa plătim doar 2.5% din depozitul la precontract , dar pana la urma am plătit tot .
Acum câteva săptămâni vânzătorul s- a răzgândit și a anulat contractul , returnând de curând depozitul nostru .
Agenta refuza sa returneze comisionul total .
Noi am făcut tot posibilul sa continuam contractul , dar vânzătorii au refuzat . Agenta nu a fost prezenta la semnarea precontractului , nu a cerut deloc sa vizualizeze contractul decât in momentul când au apărut problemele din partea vânzătorului și ne- a recomandat un avocat sa dam in judecată vânzătorii .
Casa urma sa fie gata la sfârșitul lui Martie când se plătea suma finala pt casa și se semna contractul definitiv . Noi am ales sa nu recurgem la judecată , sa încheiem amiabil chiar dacă precontractul a fost premeditat făcut cu clauze abuzive . Agenta nu ne- a susținut la semnarea precontractului și noi nu am citit cu atenție rândurile ascunse de notar care a fost ales de vânzător .
Orice sfaturi sunt binevenite , mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: droberta , utilizator 09:19, 19 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rolul agentului imobiliar este in general acela de a.prezenta ofertele,asista la vizionari si c am atat.Pt clauzrle contractuale puteati merge la notar cu un av sau verificati draftul inainte.Acum tot la av ajungeti pt a studia contractul incheiat cu agentia si pt s va reprezenta in instanta daca e cazul..
Mulțumesc pt mesaj.
Da , dar agenția ar trebui sa primească comisionul total la finalizarea tranzacției ,nu la precontract ci contractul final de vânzare cumpărare când e casa gata , construită .
Ei ne- au stresat sa le plătim după precontractul cu vânzătorii pe care nici nu l- au citit.
Am contactat mai mulți avocați și aceasta e concluzia .
Noi am vrut sa terminam amiabil cu agenta , nu sa ajungem la proces . In plus noi am găsit casa respectiva , dar am fost de acord sa plătim comisionul deoarece agenta a negociat 10000 la preț și o consideram prietena , a zis ca are nevoie de bani la sfârșitul anului :(
In USA rolul agentului imobiliar se termina la Closing , nu când s- a semnat oferta sau precontractul .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2022
droberta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Problema agent imobiliar Irga0110 Irga0110 Buna seara, am o intrebare legata de colaborarea cu un agent imobiliar. Context: am gasit un anunt online pentru vanzarea unei case postat de o agenta. Am ... (vezi toată discuția)