avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inactivitate fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inactivitate fiscala

Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 actionari si administrator nu s au depus 2 declaratii 100 pe zero cf OG 75/2011, art 2 alin 3?
Din cate stiu aceste fapte nu sunt prinse in legea societatilor com.
Mentionez ca le am depus ulterior, dar dureaza cam 20 zile pana voi afla daca se sterg sau nu.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:12, 29 Iulie 2015
Probabil societatea respectiva unde nu s-a depus D100 a fost declarata inactiva fiscala conform:

C proc fiscala:

ARTICOLUL 78^1
Registrul contribuabililor inactivi/reactivaţi

(1) Contribuabilii persoane juridice sau orice entităţi fără personalitate juridică se declară inactivi şi acestora le sunt aplicabile prevederile art. 11 alin. (11) şi (12) din Codul fiscal dacă se află în una dintre următoarele situaţii:

a) nu îşi îndeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligaţie declarativă prevăzută de lege;


Conform OG 75/2001 (nu 2011):

Art. 2.
........
(2) În cazierul fiscal al persoanelor fizice şi juridice se înscriu şi:
b) inactivitatea fiscală, declarată potrivit legii.
(3) În cazul situaţiei prevăzute la alin. (2) lit. b), inactivitatea fiscală se înscrie atât în cazierul fiscal al persoanei juridice declarate inactivă, cât şi al reprezentanţilor legali ai acesteia.
..........

Art. 7. - (1) Contribuabilii care au înscrise date în cazierul fiscal se scot din evidenţă dacă se află în următoarele situaţii:
g) contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidenţă este data reactivării contribuabilului în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru cazul prevăzut la art. 78^1 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau data împlinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării contribuabilului în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru cazurile prevăzute la art. 781 alin. (1) lit. b) sau c) din ordonanţa mai sus menţionată. Aceste prevederi sunt aplicabile şi reprezentanţilor legali;


Deci pana nu sunteti scos din cazier fiscal, nu puteti deveni asociat intr-o alta societate.

Conform OG 75/2001
Art. 8. - (1) Prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie în următoarele situaţii:
a) la înfiinţarea societăţilor comerciale, a societăţilor cooperative şi a cooperativelor agricole, de către asociaţi, acţionari şi reprezentanţii legali desemnaţi;


Ordin nr. 1847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedură fiscală, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare:


1. Pentru a fi reactivaţi, contribuabilii declaraţi inactivi, potrivit art. 78^1 alin. (1) lit. a), b) sau c) din Codul de procedură fiscală, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să îşi îndeplinească toate obligaţiile declarative prevăzute de lege;
b) să nu înregistreze obligaţii fiscale restante;
c) organele fiscale să constate că aceştia funcţionează la domiciliul fiscal declarat.

....
B. Fluxul de reactivare a contribuabililor inactivi
1. În cazul în care un contribuabil îndeplineşte condiţiile de reactivare, acesta poate solicita reactivarea, prin depunerea unei cereri la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală este înregistrat.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila autorizarea pfa persoana cu cazierul fiscal? ContSters22096 ContSters22096 X, in calitate de asociat unic si administrator al unui srl care nu a mai depus declaratiile corespunzatoare (bilant), srl-ul fiind declarat inactiv in urma cu ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal - inactivitate fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform ... (vezi toată discuția)
Societate fara acte contabile.ce-i de facut? ela david ela david Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu ... (vezi toată discuția)