Buna ziua
Sunt confruntat cu urmatoarea situatie, despre care va dau urmatoarele detalii:
- avem o centrala termica pe casa scarii pentru furnizare apa calda si caldura pentru 16 apartamente de proprietari si un spatiu comercial situat la parterul blocului , spatiu ce ocupa o suprafata egala cu un palier intreg al casi scarii (4 apartamente).
- am primit o solicitare din partea patronului spatiului comercial de a se debransa de la sistemul de incalzire comun (el beneficia numai de calduara nu si de apa calda menajera) si sa se branseze cu viitoarea lui centrala termica proprie la conducta generala de alimentare cu gaz a centralei noastre de pe casa scarii.
-mentionez ca traseele verticale ale tuturor coloanelor de incalzire care urca din subsol in apartamente trec prin acest spatiu comercial de la parter.
- nu avem calorifere pe casa scarii sau in spatii comune.
- centrala se afla la etajul 1 al casei scarii , conductele generale de alimentare cu caldura coboara in subsolul blocului si de acolo urca in apartamente . Aceasta deoarece s-au folosit vechile trasee de incalzire , blocul fiind construit in 1980. Cu alte cuvinte aceste conducte trec prin spatiul comun al casei scarii.
- am consultat toti locatarii de pe casa scarii si in principiu au fost de acord , dar cu anumite conditii , destul de variate de la un locatar la altul.
Intrebare (la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns):
- in cazul separarii spatiului comercial , care va fi cota (procentul) care va trebui achitat de acesta referitoare la vechiul sistem de incalzire , eventual baza legala de calcul a acestui procent, avand in vedere ca traseele vericale trec prin acest spatiu , chiar daca sunt izolate.
Mentionez ca racordarea la vechea conducta generala de alimentare cu gaz se va face si cu plata unui anumit cuantum din valoarea initiala a acesteia.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns prompt.
1. Da, asa sa procedati.
2. Daca este coloana asociatiei va trebui sa va ia acceptul de bransare. Totusi, sa zicem ca din punct de vedere tehnic nu se va intampla asta, Distrigaz nu da acord pentru constructia unei alte coloane paralele, iar daca ii va da acordul de bransare pe o portiune din coloana proprietate Distrigaz, atunci va propun sa procedati in felul urmator:
- trimiteti scrisoare de chemare la negociere pentru semnarea unei conventii de plata pentru caldura pe parti comune (tevi verticale) care ii strabat spatiul.
- daca raspunde scrisorii si va intelegeti, ati rezolvat problema;
- daca nu raspunde scrisorii sau nu accepta nicicum propunerile dv., dar nicinu vrea sa negocieze, iar intalnirea se termina cu fiasco, atunci faceti o AG (ar fi suficienta si o sedinta a comitetului executiv, insa este mai putin acoperitoare) si luati o hotarare a proprietarilor sa se stabileasca suma de X lei pentru plata caldurii de catre societatea comerciala X pe perioada sezonului rece cu corectiile de pret rezultate din cresterea pretului la gaze .....bla, bla ....
- daca nu plateste, se aduna restanta, i-o penalizati si, cand se va aduna o suma mai consistenta, care sa faca impresie in instanta, dati in judecata ca pe orice restantier, aducand in proces si dovada chemarii la negociere, si PV al sedintei de negociere, si PV al AG prin care se hotara suma.
In felul acesta aratati ca ati fost deschisi la o intelegere, dar ca partea adversa n-a vrut.
Cat despre plata caldurii pe care ar trebui s-o plateasca patronul spatiului comercial, deh, tinut cu forta si buzunarit nu se poate, ca ar fi talharie, dar calea legala e mai apasatoare material, dar mai sigura.
Centrala apartament
alina_25
Cat costa montarea unei centrale de apartament sa zicem pentru un apartament cu 2 camere cam cat costa toata operatia adica debransare cost centrala cost ... (vezi toată discuția)