avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans cumparare teren

Persoana de la care vreau sa cumpar un teren , dupa ce ii va fi vandut de catre mama, imi cere un avans pentru a face cadastru.
Sub ce forma pot sa ii dau acesti bani ca sa fiu sigura ca daca se razgandesti mi v-a da inapoi?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: annesis , utilizator 16:01, 30 Iulie 2015
Puteti incheia o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare ,ii dati o suma cu titlu de arvuna confirmatorie,iar in cazul in care nu incheie contractul pana la data convenita,puteti solicta dublul arvunei conform art.1.544 Noul Cod Civil.
Terenul nu este pe numele ei inca, urmeaza sa ii fie vandut de catre soacra, si apoi sa il vanda catre noi, dupa ce face cadastru.
In cazul in care nu poate sa imi restituie banii cum pot sa ii mai recuperez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Avans cumparare - plati in timpul precontractului liviu f liviu f Daca in timpul valabilitatii precontractului cumparatorul face mai multe plati fara a se specifica in precontract care este suma care reprezinta avans, la o ... (vezi toată discuția)