avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... GRUPA I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

GRUPA I

Buna ziua. In ani 72-74 am lucrat in cadrul unei cooperative mestesugaresti la o sectie de sticlarie menaj in conditii de grupa I de munca. Acum la solicitarea adeverintei pentru intocmirea dosarului de pensionare am fost infornat ca conducerea cooperativii trebuia sa intocmeasca un proces verbal semnat de adunarea generala pentru ca acum sa fie recunoscuta grupa, ceea ce nu sa facut. INTREBARE cum vor fi calculati cei 2 ani la pensie. MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:56, 31 Iulie 2015
Daca nu veti depune documente care sa dovedeasca incadrarea dvs. in grupa de munca, Casa judeteana de pensii nu va tine cont de grupa de munca la calculul pensiei dvs.
Nu este vorba doar de un PV care nu s-a intocmit. Trebuiau intocmite documente la nivelul cooperativei mestesugaresti, in anul 1990, obtinute avize de la ITM si facute mentiuni in carnetele de munca, cu respectare prevederilor Ordinului nr. 50/ 1990.
Pe carnetul de munca este mentionat, grupa I de munca. Nu este suficient? multumesc
1. Spuneti exact textul din carnetul de munca in care este mentionat ca ati lucrat in gr. I de munca.

2. Acest text trebuie sa sune cam asa: "in perioada de la... pana la... a lucrat in gr. I de munca, in procent de... %, in baza... "(aici se spune baza legala a acordarii gr. I de munca).
La casa judeteana de pensii, in vederea calcularii pensiei, se solicita copie dupa documentul intern al firmei, prin care viitorul pensionar a fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de munca ... violeta_costin violeta_costin Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de munca pentru sticlari? Deoarece din anul 2001 pana in 2004 sotului nu i sa mai acordat grupa. Specific ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa ii larisarazvan larisarazvan Buna ziua In perioada 1980-1990 am lucrat la o intreprindere care in prezent s-a desfiintat. Arhiva a fost preluata de Consiliul Judetean care, la ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa i de munca de angajator elizal elizal Am desfasurat activitate in mediul toxic (caravana MRF) in care era instalat un aparat Roentgen, timp de 5 ani , din 1976- 1981, timp efectiv llucrat la locul ... (vezi toată discuția)