avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INREGISTRARE CONVERSATIE MESSENGER PROBA IN PROCES ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INREGISTRARE CONVERSATIE MESSENGER PROBA IN PROCES DIVORT

Daca sotul este cel care cere desfacerea casatoriei, ce relevanta are o inregistrare a unei conversatii pe Messenger, in care sotia invita acasa un barbat, si ii explica sa spuna ca este domnul care repara centrala, pentru ca fiul ei de 5 ani spune orice se intampla in casa? Se poate folosi o astfel de inregistrare ca proba intr-un proces de divort?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:00, 11 Iulie 2009
Poate si aceasta conversatie sa demonstreze faptu l ca sotia are unele inclinatii inspre..infidelitate, insa nu este insasi dovada infidelitatii. Pentru a demonstra ascest fapt, este nevoie de probe mai solide.
Daca as fi barbat, eu as lasa o astfel de femeie, dar nu pentru ca ar avea probleme cu ...fidelitatea, ci pentru ca ar avea probleme cu ...inteligenta, ceea ce mi s-ar parea mult mai grav.
In rest, spuse deja @legally ce era de spus.
Da, o scapare din partea sotiei care demonstreza prin lipsa vigilentei sale si alte lipsuri...insa totodata s-ar putea sa fiti intrebat cum ati intrat in posesia acelei convorbiri, daca aveati dreptul si sa nu fiti cumva acuzat de violarea secretului corespondentei....
Dupa cum s-a zis, poate fi utilizat acest mijloc de proba , sub rezerva faptului ca informatiile a caror posesie o aveti sa nu fi fost dobandite savarsind infractiunea de violare a secretului corespondentei (ma refer aici ca acestea ar fi putut fi obtinute in mod licit daca messengerul persoanei in cauza era lasat deschis ), insa , ganditi-va daca exista alte persoane care sa-i fi cunoscut comportamentul acesteia , depozitiile martorilor sunt mult mai convingatoare.(poate gasiti si vreo scrisoare care sa-i incrimineze comportamentul )

Cat despre divort , nu numai culpa exclusiva a sotiei poate conduce la ideea de degradare totala a raporturilor de familie.Printr-o discutie deschisa se poate ajunge la concluzia de culpa comuna , intrucat , din punctul meu de vedere , ambii "actori " implicati intr-o relatie detin o parte de "vina " , asa incat legatura dintre ei , finalmente , n-a fost una functionala.

Sau chiar modalitatea de desfacere a casatoriei prin comun acord , daca nu exista copii minori , si s-a scurs un an de incheierea acestui mariaj .(mult mai facila , de altfel )

Exista mai multe modalitati care pun capat unei relatii , uzate in procesul de divort , insa , fiecare , din punctul meu de vedere are si o componenta psihologica ....pe care o poti aprecia studiind situatia atent.

Pana ce aceasta cauza e dedusa judecatii , de ce nu aveti o discutie cu sotia, care ar reprezenta o etapa edificatoare pentru dumneavoastra si , in acelasi timp , una premergatoare unui proces ?

Multa bafta !
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu sunt de loc jurist dar as avea de spus numai ca se poate demonstra cu usurinta ca o asemenea inregistrare poate fi "fabricata" adica falsificata . V-ati gindit la acest lucru ?

Alte discuții în legătură

Divort, admisibilitate convorbiri messenger ca proba tati_sorin2000 tati_sorin2000 pot folosi ca proba la divort convorbirile de pe messenger intre sotie si amant. deoarece am unele banuieli.Cum se procedeaza si daca sunt legale aceste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea intrebare, urmeaza sa divortez ca asta ... Florea2022! Florea2022! Buna ziua, am urmatoarea intrebare, urmeaza sa divortez ca asta isi doreste sotia... eu i-am prins telefonul ei si am facut poze la mesaje pe whats app ca are ... (vezi toată discuția)
Divorț cauzat de infidelitate: ce obligații materiale va avea cel vinovat după desfacerea căsătoriei? Amelia Popescu Amelia Popescu Ce probe trebuie să prezinte sotia in instanța/la notar, pentru a demonstra că soțul este infidel iar, pe cale de consecință, în cazul în care este ... (vezi toată discuția)