avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie

Buna ziua,
cum se poate obtine un ordin de restrictie pentru o persoana? Mamaia si bunicu' nu mai doresc ca in casa lor sa mai vina unchiu. Ei mi-au lasat mie casa, pentru a nu fi certuri intre cei doi baieti, dupa ce nu vor mai fi. Se pare ca unchiu are o problema si nu prea poate accepta treaba asta, iar cand vine la ei in vizita, dupa ce consuma alcool, incepe cu injuraturi, jigniri si amenintari. Bunicu e paralizat de 26 ani, mamaia e bolnava si nu mai pot suporta comportamentul lui. Iar pe el l-am auzit ca vrea sa ne distruga si ca vom avea de-a face cu avocatul lui. Ce se poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:07, 3 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ei sunt batrani si bolnavi, nu pot umbla pe la tribunal sau politie ca sa-si obtina linistea. Eu am sunat la 112 cand unchiu tuna si fulgera, m-au intrebat daca este beat si m-au sfatuit sa-l lasam in pace, ca poate se linisteste. Cum sa stai in stres o saptamana, sa tii in casa un om care nici nu-ti vorbeste si care face totul pentru a te enerva si a ajunge la scandal? Ati putea suporta in propria casa asa ceva? Eu nu! Nu vreau sa ajunga la puscarie, vreau doar sa stea la casa lui si sa nu mai vine la bunici decat atunci cand se va duce la spital si se va vindeca, pentru ca medicul i-a spus sa nu mai bea! Eu nu vreau sa-mi gasesc bunicii batuti sau omorati sau sa le dea foc la casa, asa cum a zis! Stiu ca nu te poti pune cu mintea unui nebun!
Eu pot obtine acel ordin de protectie?
Multumesc!
Nu, dvs. nu puteti obtine ordinul de protectie.

Doar persoanele in cauza, respectiv bunicii, pot obtine acel ordin de protectie.

Faptul ca unchiului i se va face o plangere penala pentru amenintare, nu inseamna ca in mod automat va merge la puscarie.
Este greu de spus daca ar obtine ordin de restrictie.

Daca vor avea avocat exista posibilitatea ca acesta sa se ocupe de tot dar asa cum aratam anterior nu prea sunt sanse.

O plangere penala trebuie semnata de persoanele amenintate si ele trebuie audiate.
Daca nu se pot deplasa personal se poate ocupa avocatul sa depuna plangerea penala.
Ar putea ca aceasta sa aiba un efect mai favorabil daca avocatul s-ar ocupa serios de caz dar nu in sensul de a ajunge la inchisoare unchiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate impartita de bunic (succesiune) Nicolay Nicolay Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine sunteti singura mea speranta, Bunicul meu a detinut 2 case cu 2800 mp respectiv 3000mp si 3 terenuri de ... (vezi toată discuția)
Proprietate ocupata cu "forta" si proprietari de drept scosi afara. ContSters327623 ContSters327623 Am un unchi care a primit de la bunicii mei o casa drept mostenire, casa la care a lucrat si investit cam toti din familie, frati, parinti, etc. In urma cu 17 ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? danielecbr danielecbr Buna seara, sunt un baiat nascut si crescut in Italia, si pentru asta ma scus ca nu stiu sa scriu romaneste. Bunicul meu si bunica mea aveau o casa. Cand in ... (vezi toată discuția)