avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1422 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz

Angajatorul vrea sa ma dea afara motivand criza financiara care ii afecteaza afacerea...saunt angajat de peste 1 an de zile si vreau sa beneficiez de somaj prin desfacerea contractului cu pnct 65, angajatorul insa refuza propunandu-mi desfacerea contrtactului de munca la intelegerea ambelor parti facand presiuni sa semnez,lucru pe care nu l-am facut.
Ce conduita trebuie sa am pentru a beneficia de somaj si pentru a nu fi pacalit de angajator?
va rog un raspuns urgent!
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 12 Iulie 2009
am fost la oficiul de somaj maramures...mi-au comunicat ca ei nu stiu daca cei de la constanta au platit somajul pt ca nu au un sistem de date pe tara ..ce sa fa????
B-) .Mda, e usor sa spui ca nu poti.
Dati un telefon la AJOFM Constanta si expuneti problema dvs. Intrebati cum puteti verifica daca au platit contributiile aferente. Poate va pot furniza aceste date telefonic. Daca nu, intrebati cum procedati.
[ link extern ]
am sunat la constanta si mi-au comunicat ca cei de la finante incaseaza sumnele pentru somaj.....e o nebunie in tara asta,,,nu mai inteleg nimic,,,sunt descumpanit
Este adevarat, insa daca exista putina bunavointa verificau in baza de date cu declaratii daca figureaza cu datorii sau nu...
Incercati sa va interesati la ANAF, desi cred ca oricare din aceste institutii publice (ITM, AJOFM, Casa de Pensii, Casa de Sanatate) poate verifica daca sunt achitate sau nu acele contributii .

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de somaj pegas pegas firma la care lucrez ma sicaneaza ,fortandu-ma sa-mi dau demisia;presupun ca daca imi dau demisia nu mai beneficiez de somaj;doresc sa stiu dupa cate luni de ... (vezi toată discuția)
Somaj vichisor vichisor Am si eu o intrebare:firma la care lucrez,datorita crizei,a inceput sa faca disponibilizari,trimitand lumea acasa,in somaj zic ei,dar toti coegii mei care au ... (vezi toată discuția)
Angajat la o firma aflata in insolventa oltul oltul din ianuarie 2013 sunt angajat al unei firme,firma respectiva incepand cu data de 5 septembrie 2013 se afla in procedura insolventei..(primul termen la ... (vezi toată discuția)