avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul proprietatii

Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul enel pot cere eu personal sau banca care am ipoteca referitor la pretentii scutiri taxe nu stiu cum functioneaza legea privitor la aceasta situatie. Si a doua situatie e ca pe terenul meu este construita pe o suprafata de circa 30 m patrati o constructive a vecinilor . Situatia este ca in momentul cumpararii acesta casa era construita pe terenul meu dar cand am dorit sa imprejmuiesc imi era frica sa am dea face cu ei. Am facuta copie de pe harta google unde rezulta ca era construita aceasta casa si proprietara care a vandut a murit dar are mostenitor unicul fiu . Va rog sa imi dati un indiciu ce as putea face si ulterior ma voi adresa unui avocet. Cu stima si respect va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cameliadragomir , utilizator 22:51, 4 August 2015
Faptul că aţi cumpărat ceva cu credit nu are absolut nici o importanţă.
La data cînd aţi cumpărat aţi cunoscut faptul că stîlpul Enel şi canalul care este de utilitate publică )deserveşte comuna, sunt pe terenul cumpărat.prin urmare aţi acceptat situaţia.
Problema este dacă la data amplasării acestora a existat acordul fostului proprietar şi în cazul în care nu a existat aveţi o soluţie+ de a solicita devierea canalului şi amplasarea în alt loc a stîlpului.
În legătură cu construcţia realizată de terţ pe acea proprietate iar se pune problema acelei construcţii+care a fost executată cu acordul fostului proprietar+şi atunci există un drept de superficie sau respectivii au fost constructori de rea credinţă(ceeace v+a trebui dovedit=)şi eventual , poate nici nu are autorizaţie de construire şi se poate solicita demolarea.
Lăsaţi GOOGLE şi căutaţi dovezile concrete ale situaţiei.
In primul rand va multumesc de raspuns dar in schimb nu mi se pare clar si concret raspunsul . Constructia mica care este pe terenul meu a vecinului nu are autorizatie de construire deoarece are terenul concesionat precizez ca a ajuns cu constructia aproape lipita pana la jumate de metru de casa mea. Casa a fost construita de catre propprietar deci a stiut foarte bine. In actul de vanzare cumparare scrie cam asa : "eu subsemnata *** garantez pe comparator contra evictiunii si a viciilor imobilului conform prevederilor art. 1695 si art 1707 cod civil . Deci oare ce vorbim .....Referitor la canal pentru mine e ok dar comuna nu imi poate cere plata pentru canalizare atat timp cat este amplasata pe terenul meu in al doile timp enel la fel ar fi normal ca sa am o reducere de un tot % la lumina deci cred ca a-ti inteles conceptual canalului si al stalpului enel . Cu stima si respect va multumesc de raspunsul dat dar nu este elocvent
D-voastră nu v-ați exprimat clar-
-construcția este pe terenul meu al vecinului pe de altă parte arătați că -terenul este concesionat . Care teren -dacă este concesionat are dreptul și obligația să facă ceeace s-a obligat prin concesiune
În actul de vc scrie.....Ce legătură are act de vânzare cu terenul vecinului care este în concesiune. ?
În ceeace privește canalul d-voastră ca persoană fizică nu aveți calitatea de a concesiona teren propr. d-voastră comunei iar stâlpul depinde când a fost pus. D-voastră ași cumpărat în cunoștință de cauză- ați acceptat să cumpărați văzând respectivul stâlp deci nici vânzătorul nu poate fi acuzat de evicțiune.
Va rog respectuos sa nu imi mai raspundeti intrucat ma repet eu am scris destul de clar si am fost interpretata gresit . Deci simplificand discutia nu doresc sa imi mai raspundeti , doresc un alt consultant daca poate sa ma ajute la intrebarea mea.
Cu stima si respect va multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie Negura2 Negura2 doresc sa construesc o casuta pe terenul parintilor dar nu pot primii autorizatie de constructie pentru ca pe deasupra trece o linie electica de medie ... (vezi toată discuția)
Garaje fara proiect si a.c anghelescu84 anghelescu84 buna ziua,am cumparat de curand o casa iar marea problema este ca in fata portii sunt doua garaje construite pe teren concesionat de la primarie care imi ... (vezi toată discuția)
Constructie abuziva cameliadragomir cameliadragomir Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul ... (vezi toată discuția)