avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma divortului de comun acord custodia copilului minor imi poate fi data in exclusivitate mie in conditile in care fostul sot a plecat in strainatate unde doreste sa locuiasca definitiv, si nu doreste sa comunice cu mine in nici un fel, si intentioneaza sa nu mai contribuie nici cu plata pensiei alimentare stabilita in instanta.Mentionez ca fostul sot tine legatura telefonic cu copilul. Si as dori sa stiu mai exact care ar putea fi conditiile care trebuiesc sa fie indeplinite pentru ca custodia copilului sa-mi fie acordata in exclusivitate. A doua intrebare ar fi daca in urma acordarii custodiei comune, eu decid sa plec cu copilul in strainatate pentru a ramane definitiv iar sotul meu nu e de acord sa-mi dea permisiunea , ce as putea face ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:34, 3 August 2015
In conditiile aratate, aveti sanse sa obtineti exercitarea autoritatii parinteasti exclusive asupra minorului,
Pentru aceasta va trebuie o hotarare judecatoreasca.

In urma obtinerii acestei hotarari, nu va mai fi necesar acordul tatalui pentru a va deplasa cu minorul in strainatate.
Eu nu vad indeplinite conditiile de exceptie pentru exercitarea autoritatii parintesti doaar de catre dv. Conditiile sunt unele negre pentru copil, anume in cazuri de abuz se permite de catre instanta exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte.
Nu am inteles nici daca tatal e de acord, insa tine legatura cu copilul, acesta va trebui intretinut de tata si daca tatal nu exercita autoritatea partinteasca... sansele sunt mici sa obtineti asa ceva.
Pentru a pleca in strainatate va trebuie un acord al tatalui cu un continut diferit, in functie de tara de destinatie.
Parerea mea e sa divortati la notar si sa conveniti o intretinere minor si contacte viitoare care sa fie in conformitate cu stilul de viata al vostru, al parintilor. Sa construiti un plan, cincinal sau nu, asa incat copilul sa tina legatura cu tatal lui cat de cat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor maricika33 maricika33 Buna ziua, ma aflu in romania pentru un proces de divort. Am un copil pentru care am cerut domiciliul in strainatate.Sotul nu este de acord. Daca se acorda ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Custodie Alexandra 32 Alexandra 32 Buna ziua! As dori sa aflu daca aa avea reale sanse sa castig un eventual proces impotriva fostului partener. Am un copil de 4 ani cu fostul partener. ... (vezi toată discuția)