avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autovehicul proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autovehicul proprietar decedat

Bună ziua!
Va rog să mă ajutați în legătură cu radierea autovehiculului înscris pe numele tatălui meu decedat anul trecut.
Dacă este posibilă radierea de către mama mea, fără să fi făcut până acum taxa de succesiune?
Mașina este veche și defecta. Vrem sa o dam, să scăpăm de ea la dezmembrări.
Moștenitori suntem mama, sora, eu și trei nepoti de pe urma fratelui decedat și el.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:25, 2 August 2025
Buna ziua

Radierea se poate face numai de catre proprietar(i). Pana nu faceti succesiunea nu aveti cum.
Mulțumesc pentru răspuns.
Faptul că mașina nu mai circula pe drumurile publice, ne obligă să îi mai facem RCA și ITP? În cazul acesta singura cheltuială ar fi doar impozitul la primărie.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Radierea se poate face numai de catre proprietar(i). Pana nu faceti succesiunea nu aveti cum.

Buna ziua

Da, fara ITP si RCA inmatricularea se suspenda.

Daca o tineti pe drum public e posibil sa primiti amenda de la politia locala si obligatia de a o muta de acolo. Daca o tineti in curte nu este nici o problema daca nu aveti RCA/ITP dar veti plati impozit in continuare pentru ea. Si, daca e o masina veche, cu norma de poluare veche si eventual capacitate cilindrica mare e posibil ca impozitul sa fie considerabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)
Redobandire inmatriculare auto paulcaciulatu paulcaciulatu Buna ziua detin un autoturism Dacia 1100 inmatriculat in Romania cu carte de identitate,talon avand nr. de inmatriculare B-04-UZH,este masina tataluimeu ... (vezi toată discuția)
Masina radiata din circulatie costescuciprian costescuciprian Buna ziua am o problema foarte mare am cumparat o masina inscrisa in romania de la cneva care nu era proprietar masina a mers din mama in mana mam dus sai fac ... (vezi toată discuția)