avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere acord vecini pentru autorizatia de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere acord vecini pentru autorizatia de constructie

Buna ziua
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cum pot obtine autorizatie de constructie daca un vecin nu doreste sa i-mi dea acordul, pentru a renova consolida si mansarada casa in care locuiesc si distanta intre casa mea si hotarul sau fiind de 30cm si casa acestuia(P+M) de 2m,motivand lipsa lumini naturale daca eu mansardez casa.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:15, 4 August 2015
Daca nu vrea nu il puteti obliga!
si in situatia in care el nu vrea eu cum mai pot sa ombtin autorizatiile(im-i stanjeneste dreptul la proprietate).Luminozitate are dar asta este motivul de a se opune.
Prin instanță- hotărâre judecătorească care să înlocuiască acordul .
Rrfuzul , în acest caz este abuz de drept. Pe de altă parte, vi s-a solicitat prin CU acest acord- deoarece prin mansardare nu este vorba despre o construcție nouă, conform ANEXEI 1 a L.50/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de mansarda la casa din caramida doar cu parter mihaicopacescu mihaicopacescu Va rog sa-mi spuneti,daca vecinul meu a depus o cerere de autorizatie pentru constructia unei mansarde deasupra imobilului sau, care este din caramida doar ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru constructie Ovidiu L Ovidiu L Buna ziua, Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pereti din sticla lent lent Am o nelamurire legata de constructia unor \"luminatoare\" din perete de sticla tip nevada. Aceasta este cerinta unei vecine care are casa construita pe hotar ... (vezi toată discuția)