avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta studii superioare pentru postul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta studii superioare pentru postul de programator

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie:

In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica.
Datorita regimului actelor de studii, diploma in original, inca nu a fost emisa si mi s-a dat doar adeverinta de absolvire in care sunt inregistrate toate datele, note, etc.

Pe aceasta baza, contabilitatea mi-a modificat contractul de munca pentru postul de programator (studii superioare) acum cateva zile, insa acum spune ca trebuie sa il modifice inapoi la programator ajutor (studii medii) pentru ca nu am diploma, fizic, facand referire la Ordinul nr. 217/4172/1348/835/2015 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator, în vigoare de la 30.07.2015, Art. 1. c) deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi prestează efectiv una dintre activităţile prevăzute în anexă.

Scutirea de impozit si trecerea la un post conform studiilor mele nu se poate face pana nu am diploma in original? Adica, voi lucra ca si calificat pe studii medii, inca un an, pana se elibereaza diploma, chiar daca am luat licenta?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 5 August 2015
Ordin 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior :

Art. 37
(1) Dupa promovarea examenului de finalizare a studiilor absolventilor li se elibereaza o adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.
(2) Adeverinta de absolvire a studiilor confera titularului aceleasi drepturi legale ca si diploma
si este necesar sa contina functia, numele, prenumele si semnatura persoanelor responsabile din institutia de invatamant superior, precum si informatiile urmatoare:
a) domeniul de studii universitare;
b) programul de studii/specializarea;
c) perioada de studii;
d) media de finalizare a studiilor;
e) statutul de acreditare/autorizare provizorie, forma de invatamant, limba de predare, locatia geografica, numarul de credite si actul normativ care le stabileste (hotarare a Guvernului, ordin al ministrului, dupa caz).
(3) In caz de pierdere sau de distrugere, eliberarea unei noi adeverinte urmeaza procedurile legale privind eliberarea duplicatelor actelor de studii.
(4) Absolventii care nu promoveaza examenul de finalizare a studiilor primesc, la cerere, un certificat de studii universitare, care va fi realizat de institutia respectiva si care va cuprinde informatiile prevazute la alin. (2), cu exceptia lit. d), care se va inlocui cu mediile de promovare a anilor de studii.
Multumesc mult pentru raspuns.
Dar, ce se intampla daca acest ordin 657/2014 nu este luat in calcul de catre contabilitate?
I-ati aratat ordinul si a refuzat ?
Refuzul s-a bazat pe faptul ca nu am foaia matricola.
Intr-adevar, potrivit Ordinului mai sus mentionat , documentele justificative care se au în vedere la încadrarea persoanelor scutite de la plata impozitului pe veniturile din salarii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, conform ocupațiilor specifice prevăzute în anexă, sunt:
a) actul constitutiv, în cazul societăților comerciale;
b) organigrama angajatorului;
c) fișa postului;
d) copia legalizată a diplomei acordate după finalizarea studiilor în învățământul universitar de lungă durată, însoțită de copia legalizată a foii matricole sau, după caz, a suplimentului la diplomă, respectiv copia legalizată a diplomei acordate după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, însoțită de copia legalizată a suplimentului la diplomă, respectiv copia legalizată a atestatului de echivalare a diplomei, eliberat prin structurile Ministerului Educației și Cercetării Științifice, pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene;
e) copia legalizată a contractului individual de muncă;
f) statul de plată întocmit separat pentru angajații care beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare;
g) comanda internă, aprobată de organul de conducere abilitat al angajatorului, care să ateste procesul de creație de programe pentru calculator;
h) balanța analitică în care să fie reflectate distinct veniturile din activitatea de creație de programe pentru calculator.

Solicitati facultatii respective sa va elibereze macar foia matricola.

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta adryanmh adryanmh Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)