avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe carduri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe carduri

acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul de fata ramanand de achitat 700 de lei.saptamana trecuta trecuta spre exemplu m-am trezit cu conturile a doua carduri blocate de cei de la ANAF.pe unul din carduri imi intra alocatia copilului,iar pe celalalt imi intrau niste bani din strainatate luna de luna,o sora de-a sotiei ajutandu-ne si pe noi financiar in limita posibilitatilor ei.intrbarile mele la care as vrea sa ma ajutati cu niste raspunsuri ar fi : 1. este legal sa ti se puna popripre pe conturi fara in prealabil a ti se trimite vreo instiintare sau somatie de plata acasa ? 2. ce se intimpla acum cu banii care mi-au ramas blocati in conturi,poate ANAF-ul sa mi ia,sau ei raman blocati acolo pina ce eu voi reusi sa achit suma ramasa din amenda respectiva? 3. in cazul in care ANAF-ul nu mi poate lua din cont eu ma pot duce la banca si prin foaie de virament catre ei sa imi achit datoria catre ei? va multumesc anticipat si astept un raspuns.o zi cat mai buna.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:41, 4 August 2015
Conform art.783(1) NCPC Poprirea se infiinteaza fara somatie, dar trebuia sa fiti instiintat despre infiintarea popririi.Sumele vor ramane blocate pana la plata integrala a amenzii.Va puteti duce la banca sa achitati restul de amenda si apoi instiintati ANAF ptr.ridicare poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe carduri mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul de ... (vezi toată discuția)
Executare silită. este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă? miaunica74 miaunica74 Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba (vezi toată discuția)