avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facultativa pentru avarie centrala electrica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facultativa pentru avarie centrala electrica

Buna ziua,
In luna mai mi s-a ars placa electronica a centralei datorita unei scurgeri de apa.
Am polita de asigurare de tip facultativa , polita cesionata in favoarea bancii (apartamentul este cumparat prin banca)

Va scriu ce scrie la
-riscuri asigurate de baza : dezastre naturale (cutremure de pamant, alunecari de teren, inundatii)
- riscuri suplimentare : incendiu, trasnet, exploze, cadere de corpuri, izbire de catre vehicule, fenomene astmosferice, greutatea stratului de zapada si gheata, avalansa, apa de conducta, furt. Prin prezenta asigurare se acopera suplimentar si clauza speciala Raspundere civila fatza de terti - conform Conditiilor de asigurare.

Va rog frumos sa ii spuneti daca ma incadrez pt.o despagubire in val. de 11 mil.
Am depus un dosar dar am primit acasa raspuns negativ si o anexa din Conditii particulare dar nimic cu privire la ”Raspundere civila fatza de terti”. Ce inseamna asta? Ma incadrez?
Suma asigurata este pt. 60.000 euro si am platit 50 euro.
Cand am fost la ei cu dosarul au spus ca ma incadrez, acum am primit hartia ca NU.
Mutumesc !

Cu respect - Aniela
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 11:39, 5 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
In polita scrie asa :
-riscuri asigurate de baza : dezastre naturale (cutremure de pamant, alunecari de teren, inundatii)
- riscuri suplimentare : incendiu, trasnet, exploze, cadere de corpuri, izbire de catre vehicule, fenomene astmosferice, greutatea stratului de zapada si gheata, avalansa, apa de conducta, furt. Prin prezenta asigurare se acopera suplimentar si clauza speciala Raspundere civila fatza de terti - conform Conditiilor de asigurare.

Am o singura pagina, ar trebui sa am mai multe ?
As specifica ca asigurarea este una facultativa nu obligatorie iar seria este PAJ (nu PAD ca cele obligatorii)
Centrala dv are o defectiune, acest fapt nu poate fi asigurat in polita pe care dv o detineti. Daca va uitati la excluderi acolo este specificat ca nu sunt acoperite defectiunile tehnice. Daca centrala dv ar fi fost avariata in urma unui risc asigurat,conform celor enumerate de dv, da, ati fi fost despagubita.
Buna ziua,
De regula cand se face asigurare la un imobil se completeaza o cerere chestionar cu privire la datele solicitate de asigurator. Tot acolo se specifica si bunurile din locuinta pe care vreti sa le asigurati: mobilier, echipamente electrocasnice, electronice etc, inclusiv centrala termica. In aceste conditii pe polita de asigurare va apare o suma asigurata pentru locuinta si o suma asigurata pentru bunuri. Va rog sa consultati polita dumneavoastra si sa vedeti daca sunt specificate cele2 sume. Daca nu aveti mentionat nimic la bunuri inseamna ca s-a asigurat doar imobilul. Daca asigurarea a fost incheiata la sediul bancii atunci sigur este asigurat doar imobilul, dar va rog sa verificati cele mentionate.
Problema defectarii centralei este o alta chestiune. In ce conditii a patruns apa la placa de baza? Sunt riscuri asigurate prin polita si excluderi de la despagubire.
Ceea ce spuneti dumneavoastra cu privire la "Raspunderea fata de terti"'nu are legatura cu central termica. Aceasta clauza se refera la daunele produse de catre dumneavoastra vecinilor, prin inundatie sau alte cauze.
Daca nu aveti asigurate bunurile din imobil puteti face o asigurare suplimentara prin care sa va asigurati doar bunurile din locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acoperis casa zimplu zimplu Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta roxanagina roxanagina rog un avocat sau persoana care cunoaste legea...sa imi raspunda sigur ...ce se poate intimpla daca nu fac asigurarea la locuinta...eu am pensie de 5 milioane ... (vezi toată discuția)
Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)