avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchidere pagina Facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchidere pagina Facebook

Buna ziua!
Patronii la care lucrez si-au deschis un restaurant si m-au rugat sa le fac o simpla pagina de facebook a restaurantului pentru a putea sa se promoveze. Eu le-am facut aceasta pagina insa, recent am plecat de la ei de la firma deoarece nu mi-au platit drepturile salariale restante pe o perioada mai mare de timp. Pentru ca ei tot nu doresc sa-mi plateasca banii, eu m-am razbunat inchizandu-le acea pagina de facebook si acum vor sa ma dea in judecata. Pot sa faca acest lucru?
Multumesc!
Ati fost angajata pe perioada determinata/nedeterminata, cu contract de munca?
Am fost angajat in acea firma timp de 2 ani, insa ma interesa aceasta problema. Pagina de facebook nu avea legatura cu problema cu drepturile salariale. Nu stiu cum au tupeu (ca altfel nu am cum sa spun) ca vor sa ma dea in judecata pt. ca m-am razbunat pe ei ca nu mi-au dat banii si le-am inchis pagina de facebook. Deci pagina de facebook a fost a unui restaurant detinut de proprietarii firmei la care am lucrat, nu a firmei insasi.
In aceasta situatie, era prevazut in fisa dvs. de post ca sunteti responsabil cu deschiderea, mentinerea si administrarea unei pagini de facebook, in vederea promovarii restaurantului?
Adresa de mail inscrisa, pe pagina era cea de domeniu a restaurantului...adica proprietatea firmei, sau o adresa de yahoo sau gmail?
Nu, nici vorba. Nu intra in fisa postului acest lucru. Ma pricep la partea de IT, ca sa zic asa, din pasiune si stiind seful acest lucru m-a rugat sa-i fac pagina de facebook la restaurant. Bineinteles ca i-am facut-o in mod gratuit, fara ai cere vreun ban in plus sau ceva de genul acesta. Adresa de e-mail era adresa restaurantului cu datele restaurantului dar bineinteles pot dovedi ca eu am fost cel care a creat totul, din moment ce le-am blocat acea pagina. Doresc sa stiu daca ei chiar m-ar putea da in judecata pe asa ceva.
In instanta vor trebui sa dovedeasca ca dvs., erati imputernicit conform fisei de post, sa creati si sa administrati respectiva pagina de FB. Faptul ca aveati acces la parola contului si astfel ati putut sa stergeti, modificati date, sau sa inchideti pagina din spatiul public, poate constitui in anumite circumstante, infractiunea prevazuta de art 362 cod penal (accesul fara drept trebuie dovedit).

Alte discuții în legătură

Site și pagină de facebook ''furate'' de un fost angajat. cum se poate acționa legal împotriva lui și pentru recuperarea accesului? Sorin M Sorin M Un fost angajat a confiscat site-ul firmei si pagina de Facebook, pe care le foloseste ca sa denigreze societatea si conducerea ei. A schimbat parolele de ... (vezi toată discuția)
Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Mi s-au dat drepturi de admin pe o pagină de facebook și m-am trezit cu bani luați din cont. cum e posibil așa ceva? marcel.damaschin marcel.damaschin Crearea, permiterea accesului, insotite de dreptul de \"administrare\" nu trebuie sa fie insotita de drepturi si obligatii ale initiatorului, creatorului, ... (vezi toată discuția)