avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sa fie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sa fie?

Astazi tocmai am aflat ca de la 1 iulie 2015 am fost trecuta la jumatate de norma.
Nu am semnat nicio anexa....niciun act aditional
cum este posibil? ce pot face legal in sensul acesta?
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Rebeca25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rebeca25 , utilizator 21:15, 4 August 2015
Exista un act in acest sens, semnat sau nu de dvs?

Puteti solicita in scris angajatorului, in baza art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, eliberarea actului aditional prin care se modifica durata timpului de munca.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Prin urmare, daca refuza sa vi se elibereze acel document, atunci sesizati ITM-ul.
Nu...nu am semnat nimic.....stupoarea mea a fost azi cand am aflat ....o alta intrebare ar fi.....in ce baza s-a facut aceasta trecere de la 8 ore la 4....cum a fost depusa la fortele de munca? probabil falsificandu-mi-se semnatura altfel nu-mi explic
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

2. Daca exista un act atunci acesta fie nu este semnat , fie vi s-a falsificat semnatura.

3. Puteti sesiza ITM-ul sa controleze in ce baza s-a transmis in REVISAL aceasta modiifcare (ce document a stat la baza acestei transmiteri).
am sa-i cer patronului actul aditionat ( carevasăzică cel semnat de "mine")....oricum am sa sesizez si ITM-ul pt ca nu mi se pare corect ca nici macar sa nu fiu instiintata de ce avea de gand....daca stiam si acceptam alta era situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim cameliamateescu cameliamateescu sunt angajata din 2008 cu CIM pe 8 ore,in 2009 am semnat un act aditional pe 6 ore,mi s-a promis verbal ca voi fi trecuta din nou pe 8 ore dar nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Angajatorul - fals in semnatura Andrasun Andrasun Buna. Am o problema destul de grava la locul de munca si as vrea un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac in situatia mea. Lucrez de aproape 4 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Incetare abuziva cim pe perioada determinata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei urmatoarea situatie: verisoara mea s-a angajat pe perioada determinata pe un post al carui titular de drept era in ... (vezi toată discuția)