avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenzi rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenzi rovigneta

Buna seara. Am fost instiintat de banca ca am conturile blocate de ANAF.La ANAF mi s-a spus ca am am 7 amenzi ( 4 in 21.02.202 si 3 in 20.03.2012) neplatite drept pt care s-a infiintat poprire asupra disponibilitatilor banesti in data de 08.07.2015. Nu am primit niciun proces verbal de la CNADR si nici instiintarea de constituire a popriri de la ANAF.Am solicitat procesele verbale de contraventie am fost pus sa fac cerere si au spus ca voi fi contactat in 45 zile pt. a primi. PV. Am fost nevoit sa platesc pt a debloca conturile. Cum pot contesta si unde amenzile despre care nu am stiut nimic. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romil , utilizator 18:21, 6 August 2015
De la momentul luarii la cunostinta a proceselor verbale, aveti termen 15 zile sa faceti plangere contraventionala.
Plangerea se depune la judecatoria din raza teritoriala a locului unde a fost savarsita contraventia.

P.S. Daca vi s-au blocat conturile de catre ANAF, inseamna ca vi s-au luat banii doar pentru amenda contraventionala. "Bonusul" va veni atunci cand CNADNR-ul va va executa silit si pentru contravaloarea rovinietei (deoarece din mesajul dvs. reiese ca procesele-verbale au fost incheiate inainte de aborgarea prevederilor OG15/2002 privitoare la aplicarea sanctiunii complementare de achitare a contravalorii taxei pentru rovinieta de 28 Euro).
alina_ciocanea a scris:

De la momentul luarii la cunostinta a proceselor verbale, aveti termen 15 zile sa faceti plangere contraventionala.
Plangerea se depune la judecatoria din raza teritoriala a locului unde a fost savarsita contraventia.




Initiatorul topicului a precizat concret
Nu am primit niciun proces verbal de la CNADR
respectiv prin necomunicare PV,a fost in imposibilitate sa formuleze plangere contraventionala

Inteleg ca dupa ce intru in posesia PV-urilor le contest in 15 zile la judecatorie . Desi PV-urile au fost incheiate in Feb. si Martie 2012 nu sunt semnate de mine si nu am fost instiintat pe nicio cale sunt obligat sa mai platesc de 7 ori 28 euro dupa ce am platit de 7 x 250 lei? Revin cu precizarea ca sunt 4 intr o zi si 3 in alta zi. E legal asa ceva? Am sanse in instanta imi trebuie avocat sau nu? Multumesc pt raspunsul anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
romil, utilizator
@ynocentta: analizand gramatical mesajul meu se poate observa ca verbul folosit este la prezent, nu la trecut, deci ideea pe care am dorit sa o imprim este ca utilizatorul nu a pierdut termenul de contestare, ci acest termen incepe sa curga de la data la care va lua cunostinta de procesele-verbale.
De altfel, utilizatorul a inteles corect mesajul.

@romil: Este evident ca procesele-verbale au fost incheiate in perioada in care se putea aplica sanctiunea contraventionala pentru aceeasi fapta de mai multe ori in aceeasi zi.
O astfel de practica a fost ulterior sanctionata de instantele de judecata, deci si dvs. puteti avea castig de cauza.

La intrebarea daca aveti sau nu nevoie de avocat, fiind o chestiune personala, de apreciere, trebuie sa va intrebati din ce categorie de persoane faceti parte: din categoria celor care merg la medic si atunci cand au o raceala, sau doar atunci cand au cancer?
Puteti sa va tratati singur sau aveti nevoie de un specialist?
Ca si in cazul racelii, in speta dvs. exista destule "medicamente" pe care sa le puteti administra pentru a imbunatati situatia, trebuie doar sa apreciati daca stiti care sunt acestea sau daca aveti nevoie de cineva specializat sa vi le prescrie.
Buna ziua. Va multumesc pt. precizari.La momentul primiri PV-urilor voi decide daca am nevoie de "medic". Probabil ca da. Inca o data multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovigneta la o masina vanduta eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am vandut o masina in luna octombrie 2012, iar pe data de 17.04.2013 am primit acasa un pv (amenda pt. rovinieta), am contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovigneta danmarianpopescu danmarianpopescu Buna ziua, Astazi, cautand niste informatii pe \\"Portalul instantelor de judecata\\" am vazut ca sotia are 2 procese de executare silita cu CNADR pentru ... (vezi toată discuția)