avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apartament scos la licitatie fara consultarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari

Sunt presedintele unei asoc. de propietari:
Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; probabil a avut un credit la o banca care a scos la licitatie apartamentul fara a lua la cunostinta de datoriile inregistrate la asociatie.
Aceste datorii sunt inregistrate in perioada cat vechiul propietar a abandonat apartamentul iar propietar intermediar a fost banca creditoare(nominal nu se stie).
In data de 04.08.2015 am primit un act de adjudecare cumparare la licitatie de noul propietar, persoana fizica.
Asociatia cum poate recupera debitul si penalitatile inregistrate de la data ultimei plati a vechiului propietar pana la 31.07.2015?
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 13:44, 24 August 2015
Asociaţia poate il acţioneze în instanţă pe proprietar şi să îl execute, dacă are ce executa.
Problema este că în momentul în care vrea să îl intabuleze, noul proprietar va trebui să prezinte o adeverinţă prin care să dovedească că apartmenul nu are restanţe la cheltuieli.
Conform art.857(1) NCPC"Prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar.De la aceasta data,adjudecatarul are dreptul la fructe si venituri,datoreaza dobanzile pana la plata pretului si suporta toate sarcinile imobilului." Considerand datoriile la asociatie sarcini ale imobilului, acestea ar urma sa fie suportate de adjudecatar(noul proprietar).
nu nu nu ,prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar .DE LA ACEASTA DATA
......... deci de cand devine proprietar ii revin toate sarcinie imobiluilui pt ca la licitatie il ia liber de sarcini deci dupa ce adjudecatatul castiga se duce la cf si isi inscrie imobilul liber de sarcini ,asociatie trebuie sa se indrepte spre vechiul proprietar
exact, noul proprietar nu are nicio legatura cu datoriile, el raspunde pt datoriile ce se inregistreaza dupa data de 4 cand a adjudecat.
nu cred ca mai puteti recupera acele sume cat nu dati de fostul proprietar.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
gi-jane2, moderator
Noul proprietar nu raspunde de datoriile vechiului proprietar. Asociatia, implicit membrii ei vor achita datoriile vechiului proprietar, daca nu reusiti sa le imputati acestuia. Trebuia de mult sa va treziti si sa ii deschideti proces, dar daca datoria la banca e mai mare ca valoarea apartamentului nu aveti ce face, platiti.

Alte discuții în legătură

Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un apartament de la anaf si am datorie ... gruiabumbu gruiabumbu Buna ziua, Am cumparat un apartament de la ANAF si am datorie la asociatia de proprietari pentru ceea ce s-a consumat in apartament pe perioada ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)