avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 7 ani stagiu de cotizare nevalorificat la stabilirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

7 ani stagiu de cotizare nevalorificat la stabilirea pensiei!!!

Buna ziua! Va aduc in atentie urmatoarea speta: mama mea, ajunsa la varsta de pensionare la limita de varsta, a depus documentele necesare la Casa terit. de pensii. La primirea deciziei de pensionare am avut surpriza de a observa ca nu au fost luati in considerare la stabilirea pensiei cei 7 ani lucrati la un srl (la carea mama era administrator, societatea fiind radiata din 2009). Motivarea a fost urmatoarea: in carnetul de munca nu exista mentiune cu privire la data incetarii contractului de munca incheiat cu ultimul angajator, si anume acest srl la care mama era administrator.
Am facut deja contestatia unde am invocat ca daca ar fi avut motive de a contesta corectitudinea mentiunilor din carnetul de munca, casa trebuia sa se adreseze instantei. s-a incalcat principiul contributivitatii prin neacordarea drepturilor legale desi in aceasta perioada s-a cotizat corespunzator. In plus, srl-ul este radiat din 2009.
Ce temeiuri mai pot fi invocate? va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

De unde se poate solicita adeverinta cu grupa de munca? amerie_30 amerie_30 Buna seara Va rog,daca se poate sa imi oferiti un raspuns la intrebarile de mai jos: Tatal meu este in prag de pensionare ,nu se poate pensiona pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu grupa i/ii ralu8128 ralu8128 Buna ziua,mama mea a lucrat in perioada oct.1977-1990 in mediul toxic,la o firma de stat care acum este radiata ( din anul 2012).Ce ar trebui sa facem pt a ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare cu respingere, date suplimentare ionmoisil ionmoisil Am recuperat carnetul de munca de la casa de pensii. In decizie motivul este \"se respinge cererea de inscriere la pensia pentru limita de varsta intrucat nu ... (vezi toată discuția)