avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie vanzare-cumparare locuinta - dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie vanzare-cumparare locuinta - dupa casatorie

Buna ziua, in urma cu 3 saptamani am inceput demersurile la un credit ipotecar pentru o locuinta. Procedura este destul de avansata, urmeaza ca odata ce finisajele sunt gata, va trebui intocmit raportul de evaluare. In acest timp, starea civila se va schimba, ma voi casatori si nu stiu daca trebuie sa anunt banca de acest lucru.
Viitorul meu sot nu contract de munca, el lucreaza pe colaborari si nu-si poate justifica veniturile, de aceea am aplicat la credit inaintea casatoriei, sa nu ne scada suma creditata.
Practic, in momentul semnarii contractului de vanzare cumpare imobil starea civila va fi casatorita, desi cand am aplicat eram necasatorita. Daca "omit" sa declar asta risc ceva?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:39, 6 August 2015
Trebuie sa declarati ca sunteti casatorita. Puteti opta inainte de încheierea casatoriei sa adoptati regimul marimonial al separatiei de bunuri, conventie facuta la notar, astfel ca achizitionati apartamentul ca bun propriu, fara a l implica pe sotul dvs in vreun fel si fara ca banca sa va ceara alte documente in ceea ce priveste veniturile sotului dvs.
sigur, este inselaciune, fals in declaratii si uz de fals..cum ca la o adica peste ani si ani fiind imposibilitate de plata banca afla ca erati casatorita si..zice ca nu ar fi incheiat contractul

declarati ca sunteti casatorita

nu vad cum banca poate refuza acordarea creditului in conditiile in care in procedura de preabrobare "sotul" nu este in intretinere dvs si nici ulterior nu e, iarin plus dvs va incadrati singuta la creditare cu suma solicitata

apreciez, dupa parerea mea, ca o conventie prin care sa adoptati regimul separatiei de bunuri afecteaza grav si iremediabil casatoria, dvs fiind proprietar iar el, viitorul dvs sot avand eventual doar un drept de creanta cu participatia sa la ratele platite. deci, nu
Nu va schimbati numele dupa casatorie?
Ce importanta are acest lucru? Starea civila se schima si daca nu va declara este fals in declaratii in plus pe viitor acest lucru va genera probleme....
Are, sunt curioasa cum se gandeste sa procedeze ca sa declare ca nu e casatorita. E o chestiune de fapt care are importanta in modul cum vor incheia actele ulterior.
Daca nu isi modifica numele, situatia e una, daca il modifica, e alta; situatia-premisa poate fi interpretata, juridic, diferit, una e eroare si alta e intentie...

Pe de alta parte, foarte buna e ideea cu separatia de bunuri; se poate face o conventie matrimoniala si, in situatia in care gasiti o banca cu jurist bun si un notar deschis, nici nu aveti costuri suplimentare semnificative. Totusi, sansele ca sa gasiti deschiderea asta fiind mici, cred ca puteti ajunge sa platiti un act suplimentar de conventie matrimoniala. In acest sens, ar trebui sa o incheiati inainte de a dobandi bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sot monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 3 saptamani am nunta si viitorul sot are un apartament achizitionat prin programul prima casa.Eu am un credit de nevoi personale la aceiasi ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial ales dupa casatorie soaresiluna soaresiluna Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie daca nu am facut acea conventie matrimoniala inainte de casatorie cum ca bunurile din timpul casatoriei nu sunt bunuri ... (vezi toată discuția)