avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract abuziv reziliat - recuperare bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract abuziv reziliat - recuperare bani

Buna ziua.
Am o problema la care am nevoie de un sfat:
In data de 1 august 2015 am semnat un contract cu o agentie de modeling si am platit o suma de bani pentru serviciile lor. Cand am realizat ca am facut o greseala am mers si am depus o cerere de reziliere a contractului, chiar in ziua semnarii contractului. Precizez ca nu am apucat sa beneficiez de nici un serviciu din partea acestei firme si mi s-a promis ca voi primi suma de bani integral inapoi si ca rezilierea contractului se va face conform a ce scrie in contract in termen de 30 zile.
Mi s-a parut foarte dubios ca nu mi-au solicitat un numar de cont, o modalitate de returnare a banilor, nu mi-au dat nici un detaliu referitor la ce va urma, doar ca ma suna ei. Firma este deschisa din luna mai anul acesta si pare a fi una fantoma specializata pe tepe. Totul s-a petrecut in statiunea Mamaia, iar firma este din Bucuresti.
Ce pot eu sa fac din punct de vedere legal ca sa imi pot recupera banii? Sau macar sa incerc sa imi recuperez banii pana nu este prea tarziu si firma intra in faliment.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:22, 5 August 2015
Daca nu primiti banii inapoi in termenul de 30 zile actionati imediat in judecata firma conform clauzelor contractuale.
Daca fac o plangere la ANPC/ politie ma ajuta cu ceva?

Eu nu am domiciliul in Bucuresti, cum pot sa ii dau in judecata? Trebuie neaparat sa angajez un avocat din Bucuresti si sa ma deplasez acolo?
Stiti cumva si care ar fi costurile?
Va multumesc
Puteti depune plangere la ANPC si la politie ptr.infractiunea de inselaciune prevazuta si pedepsita de art.244 NCP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea sumei achitate, serviciu neprestat Stupid Stupid Buna ziua! Am semnat o frumusete de contract cu o agentie de modeling pentru copil,am achitat suma ceruta,dar in termen de 48 de ore m-am razgindit si am ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un t.i.r. în stare bună, când m-am dus să îl iau era epavă. mai pot să îmi recuperez banii? Mitra Mitra In urma cu sase luni am cumparat \"de la distanta\" un autocamion cu remorca, de la o persoana cunoscuta, de incredere, din alta localitate, la 400 km ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu Mikhelas Mikhelas Bună ziua, Am si eu o problema cu ceea ce cred ca poate fi catalogat drept violare de domiciliu si as vrea sa va intreb cum pot actiona. Sa va explic pe ... (vezi toată discuția)