avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Bonuri de masa: se retine ceva din salariu ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Bonuri de masa: se retine ceva din salariu ?

Buna ziua !

Va rog sa-mi spuneti daca se retine o suma din salariul net pentru bonurile de masa (care nu apar in contract, nu stiu daca asa se procedeaza in mod legal). Am constat ca mi s-au virat mai putini bani si ma intreb care e cauza.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pimomivan@gmail.com , utilizator 18:12, 5 Ianuarie 2022
C/v tichetelor de masa este suportata de catre angajator si nu de catre salariat.

Pentru tichetele de masa primite de catre angajati, se retine impozitul pe venit de 16%, dar nu platesc contributiile sociale.

Va rog sa-mi spuneti daca impozitul de 16% este suportat de angajati, prin retinerea din salariu a echivalentului sumei.
Potrivit reglementarilor Codului fiscal, veniturile in natura se cumuleaza in vederea impozitarii in luna in care acestea au fost primite de salariati. In aceeasi maniera, respectand regula generala, sunt tratate si celelalte venituri din salarii (de exemplu primele), cumulandu-se cu veniturile de natura salariala ale lunii in care se platesc. In mod similar, Hotararea Guvernului nr. 791/2010 a reglementat impozitarea valorii nominale a tichetelor de masa, acordate potrivit legii, ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite. Prin urmare, contravaloarea tichetelor de masa va fi inclusa in statul de salarii in scopul impozitarii. Calculul, retinerea si virarea impozitului pe salarii se va efectua de catre angajator , contravaloarea tichetelor de masa fiind impozitata prin cumulare cu celelate venituri de natura salariala realizate in luna in care sunt acordate.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Dacă tichet de masă se retine la salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea bonurilor de masa denisa1995 denisa1995 Buna :) As vrea si eu sa stiu care este formula de calcul pentru impozitarea bonurilor de masa. Asta, ca sa stiu si eu exact cat urmeaza sa imi scada din ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu giorgio24 giorgio24 Buna seara,a-s dori sa stiu daca este legal ca valoarea bonurilor de masa sa fie inclus in salariu brut si sa se traga C A S ,C A S S si cota pt somaj.Va ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete de masa gina2010 gina2010 Buna ziua, impozitul platit de salariati ptr tichete de masa difera in fct de zilele nelucrate( co, delegatii, etc)? (vezi toată discuția)