avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Certificare stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Certificare stagiu de cotizare

Buna seara,
In Legea pensiilor spune:
"Art. 50
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii sectoriale.
(2) Stagiul de cotizare se certifica si la cererea asiguratilor, contra cost. Tariful serviciului respectiv se stabileste anual de CNPP si casele de pensii sectoriale.

Pai mie nu mi-a comunicat nimeni nimic,pana acum!
Am inceput sa-mi adun adeverintele de vechime pt. calcul pensie,si am primit 15 feluri de trei soiuri de la angajatori !
Ba ultimul,mi-a trecut sporurile,care au fost o luna,da,cinspe ba,asa ca adeverinta arata ca o varza,neexistand salariile brute,dupa cum prevede Legea!
Intrebare:Daca ma adresez Casei sectoriale de pensie,normal ca ma inscriu in punctul 1 al legii-adica obligatia lor,nu in 2-cererea mea!
Poate cineva a facut asa ceva si poate exemplifica !
Va multumesc,
NIcu:((

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)
Articol lege/prevedere transmitere stagiu de cotizare niccu niccu Buna seara, Va rog: Care este articolul de lege sau prevederea care stipuleaza ca este datoria Casei Nationale de Pensii sa instiinteze asiguratul,la o ... (vezi toată discuția)
Confirmare stagiu de cotizare crystyna2000 crystyna2000 Am avut in trecut, un contract de munca pe o perioada de 4 ani si am aflat ulterior ca stagiul de cotizare a fost de numai 11 luni.Firma pentru care am lucrat ... (vezi toată discuția)