avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Buna ziua,
am o sora cu handicap mintal accentuat, mama a decedat si i-a lasat surorii o parte din casa.Mentionez ca eu am grija de sora mea la mine in alt oras.
Am vrea sa vindem casa de la mama.Sora mea poate sa-mi doneze partea ei ,deoarece eu o intretin ?
multumesc, anticipat
Cel mai recent răspuns: DIVADI , utilizator 20:37, 6 August 2015
I-a lasat-o sub ce forma ? Verbal ? Act autentic notarial ?
Daca e totul in regula, se poate face o donatie la notar dupa care puteti vinde imobilul.
IN PRIMUL RAND MULTUMESC PENTRU RASPUNS !
PARTEA DE MOSTENIRE I-A LASAT-O PRIN TESTAMENT , M-AM GANDIT SI EU LA DONATIE FIINDCA EU O INTRETIN ,EA AVAND O PENSIE DE 200 RON , DAR UN AVOCAT MI-A SPU CA NU SE POATE EA FIIND HANDICAPATA MINTAL
CARE ESTE CALEA CARE TREBUIE SA O URMEZ ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire aurora1967 aurora1967 tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa cristi0512 cristi0512 Buna seara .In legatura cu o mostenire pe care tatal meu urmeaza sa o primeasca ,mentionez faptul ca ei sunt 3 frati(el + 2 surori ) .Tatal lui a murit in ... (vezi toată discuția)