avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act nu poate fi atacat in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act nu poate fi atacat in instanta?

buna ziua.mentionez ca suntem 2 frati tatal meu a decedat,avem succesiunea dupa tata iar mama mea vrea sa ii lase doar copilului meu minor sau mie partea ei de avere.spuneti mi va rog cum am putea face ca fratele meu sa nu poata ataca decizia mamei.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 19:00, 7 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nu inteleg exact ce v-a indrumat colega cu doua contracte de donatie.
Cel mai bine este sa faceti asa cum v-a sugerat initial, un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau un drept de uzufruct. Este important sa nu fie facuta o donatie, intrucat vor putea fi incidente art. 1097 NCC.

De asemenea, rezerva succesorala pentru frate nu poate fi inlaturata, fie ca sunteti sau nu de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate ceda soțul supraviețuitor cota sa din moștenire unuia dintre fii? solters solters Apartamentul parintilor a fost cumparat in timpul casatoriei de tata si mama si vreau sa intreb dupa succesiune intre mine tata si frate ,tata poate ceda ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ... lucian1962 lucian1962 Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ( 1/8 dintr-un imobil) si am citit pe forum ca nu mai pot revoca actiunea mea. In momentum de fata ... (vezi toată discuția)