avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retroactiv

Buna ziua, se poate cere in instanta pensia alimentara retroactiv pentru un minor ? ( aprox. 10 ani ).Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:23, 7 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
In momentul in care a divortat sotul meu, a facut o intelegere verbala cu fosta sotie cum ca aceasta nu-i va cere pensie alimentara, sotul meu in tot acest timp a tinut legatura cu fiica lui, i-a trimis bani de ziua ei si de sarbatori. Acum, fosta sotie il ameninta ca ii va cere pensia alimentara de cand au divortat ei.
ART. 532 c.civ.
Data de la care se datorează pensia de întreţinere
(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.
(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.
Dacă s-a stabilit la divorț o pensie, poate recupera prin executare silita pe ultimii 3 ani, dacă nu și abia acum cere sa se stabilească o pensie, va obține de la data introducerii cererii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara caterrina caterrina Buna ziua.Sunt despartita(nu divortata) de sotul meu de 9 ani.Avem un copil de 14 ani.Pot sa cer pensie alimentara retroactiv?In ce conditii?Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor DIX DIX Buna. Am o intrebare referitoare la solicitarea pensiei de intretinere(pensie alimentara minor) Minorul are 14 ani si este la mama. Parintii nu au fost ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentară retroactiv Kornell.S Kornell.S Bună. Mă poate ajuta cineva cu niște lămuriri ? Sunt divorțat de 20 de ani și sunt stabilit în Norvegia din 2007. Am o fică de 22 de ani. A ... (vezi toată discuția)