avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatului !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatului !

Buna seara , am si eu o intrebare , legata tot de locul de munca : un angajat cu contract de munca individual , perioada nedeterminata ... nu isi poate lua concediu de odihna , desi a fost stabilita data de concediu cu mult timp inainte , acum cu cateva zile inainte de asi lua concediu nu mai poate , pe motiv ca a demisionat un coleg si nu sunt oameni suficienti . Desi se poate lucra si asa ..... ce poate face angajatul care nu isi poate lua concediul ? I s-a spus si ca cine nu isi ia concediul de odihna , acesta nu se plateste .... este legat acest lucru ? Mentionez ca nu exista o cerere de concediu aprobata ci doar un planificator de concedii de odihna al tuturor angajatilor #-o ( imi cer scz pt exprimare si greseli , dar vad negru in fata ochilor de nervi X-(#-o )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 8 August 2015
Orice angajat poate pleca in concediu dupa ce in prealabil i-a fost aprobata cerere de concediu! Vi s-a aprobat o astfel de cerere? Stiu ca se fac planificari anuale dar acestea nu au nicio finalitate juridica! Mai mult, in cazuri bine justificate chiar si cu o cerere de concediu aprobata, patronatul poate cere rechemarea din concediu, bineinteles cu acordul dvs si cu ceva remuneratie suplimentara! Daca programarea perioadei de CO o aveati si v-ati facut cu mult timp inainte planuri de vacanta sunt sigur ca un avocat bun va ajuta! Problema ar fi ce faceti dupa! Daca doriti sa plecati de la ei si aveti si dovada planificarii concediilor de odihna sigur veti castiga in instanta! Daca sunteti cel mai bun in meseria dvs. cred ca vor fi de acford sa plecati in concediu! Daca nu, asta este!
Buna seara , va multumesc pt raspuns . Din pacate o cerere facuta si aprobata nu am .... ne pune sa facem cererea cu o zi inainte de concediu si ne-o aproba in ziua cand noi suntem deja in concediu .... dar un planificator de concedii exista , facut in calculator ... facut din decembrie , pot sa-i fac o copie , sa o am ..... eu nu m-am angajat ca sa plec ... dar nici sa fiu bataie de joc :( ... vreau doar cencediu :( am 8 luni vechime la angajator si nu vreau sa plec , dar .... daca plec in concediu fara cerere aprobata iar nu-i ok ... singura solutie , este un avocat ?

Mmm... am uitat sa mai intreb odata ... concediu de odihna neluat , neaprobat , are dreptul angajatorul , mai bine spus , este legal sa nu se plateasca ? Eu stiam ca daca nu ti-ai luat CO , el trebuie platit . Deci cum este ?


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

2. Compensarea in bani a concediului de odihna este posibila numai in situatia incetarii contractului individual de munca, potrivit art.146 alin.3 C.mun.

3. In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

4. Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca .

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va acorde CO. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

Incălcarea dreptului la concediu de odihnă anual şi neacordarea acestuia poate atrage şi răspunderea patrimonială a angajatorului în condiţiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, republicat, potrivit căruia angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ContSters60854 ContSters60854 Buna ziua, Sunt angajata la o firma particulara de la 15 iunie 2014. In CIM am trecute 21 de zile de CO pe an. In anul 2014 am avut 11 zile de CO acordate. ... (vezi toată discuția)
Retinere bani din salariu a zilelor de concediu odihna daniel80 daniel80 Buna ziua, Sunt angajat la un service auto. Doresc sa aflu daca este legal ca pentru zilele de concediu de odihna sa mi se opreasca din salariu bani. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna refuzat de angajator Pogacean Felicia Pogacean Felicia Sunt angajata cu CIM la o Asociatie de Proprietari din 15 .02.2013,pana in prezent nu am beneficiat de Concediu de odihna ,am solicitat dupa ce in prealabil am ... (vezi toată discuția)