avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract constructie casa

Buna ziua,

As avea cateva intrebari cu privire la un contract de prestare servicii intre 2 persoane fizice pentru constructia unei locuinte. Intampin urmatoarea situatie:
-am incheiet un contract cu o persoane ce activeaza in domeniul constructiilor pentru ridicarea unei case de 40 mp
-pretul constructiei a fost stabilit la 10000 eur ( casa de lemn)
-teremenul de finalizare a constructiei 20.08.2015 (conform contract)

Problemele au aparut de saptamana trecuta , cand am verificat calitatea lucrarii efectuate si am descoperit multe nereguli ( izolatie lipsa, cabluri electrice neizolate, etc) dar nu aceasta ar fi cea mai mare problema. Am platit ultima transa in valoare de 3000 eur acum 2 saptamani dar acum constructorul nu mai doreste sa imi termine casa. A precizat ca nu a calculat pretul casei bine si mai doreste 2400 EUR in plus . Pretul initial de 10000 eur conform proiect tot de el a fost stabilit. Bineinteles ca eu nu doresc sa ii mai dau , avand in vedere si neseriozitatea lui ( ca sa folosesc cuvinte frumoase).
Ce pot face in acest caz, pot deschide proces? As dori sa deschid pentru vicii ascunse ale constructiei, amentinare si intimidare , daune morale si sa imi recuperez ultimii 3000 eur , pentru ca acum trebuie sa angajez alta firma sa imi termine lucrarea. Avand in vedere ca el are termen pana pe 20 luna aceasta sa termine lucrarea, il las sa isi faca damblaua si dupa aceea sa deschid proces sau pot sa il fortez sa paraseasca santierul?
Puteti deschide proces, insa nu stiu cate sanse si dovezi aveti pentru ce ati aratat dv. acolo. Mai degraba trebuie vazut contractul, sa vedeti daca e incadrat la contracte cu profesionisti, daca aveti daune trecute, daca si ce daune puteti dovedi ulterior etc.
Cu viciile ascunse, mai greu daca erau vizibile... depinde cum ati descoperit.
Parerea mea e sa incercati o notificare si o negociere intai, poate rezolvati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse depistate dupa achizitie imobil nou ioanaras ioanaras Buna ziua Am achizitionat in anul 2013 un apartament constructie 2009. Dupa 6 luni am depistat primele vicii ascunse. Apa de ploaie nu este colectata in ... (vezi toată discuția)
Asigurarile refuza despagubire casa incendiu, viciu constructie UA UA In sept. 2011 am cumparat o casa de la o PF si in dec 2011 a avut loc un incendiu care a distrus jumatate din casa. Precizez ca aveam asigurare de locuinta .In ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare apartament ContSters26766 ContSters26766 Am incheiat la notar un precontract de vanzare pentru un apartament intr-o constructie noua pe care am construit-o anul trecut. Am primit avans 10000 EUR ... (vezi toată discuția)